default-image

Πρωτότυπος πολυέλαιος παράγει φως τρώγοντας βακτήρια

Επιστήμη
Πρωτότυπος πολυέλαιος παράγει φως τρώγοντας βακτήρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεχνολογία, βιολογία και αισθητική «παντρεύονται» στον πρωτότυπο πολυέλαιο bacterioptica, που κάθε σπίτι θα ήθελε να έχει, αφού όχι μόνο παράγει οικονομικά φως, αλλά καθαρίζει και τον χώρο, τρώγοντας τα βακτήρια που υπάρχουν σ' αυτόν.

Συγκεκριμένα, ο «ζωντανός» πολυέλαιος, τρώει τα βακτήρια των ενοίκων του σπιτιού, του κήπου αλλά και των επισκεπτών και μάλιστα ανάλογα με το τι τρώει, αλλάζει σχήμα και φωτισμό.

Όπως εξηγούν ο Μάικ Τόμσον από το design studio MadLab που κατασκεύασε τον πολυέλαιο: «Είναι εφοδιασμένος με τρυβλία Petri. Είναι ζωντανός με την κυριολεκτική έννοια: Καλλιεργεί, διανέμει και φωτίζει τη βακτηριακή ζωή των μελών της οικογένειάς του μέσω μιας διακλάδωσης μεταλλικών ράβδων, δίσκων καλλιέργειας βακτηρίων και οπτικών ινών. Είναι ένα οικοσύστημα από μόνος του που θα ζει και θα αναπνέει τον ίδιο αέρα και τα βακτήρια της οικογένειας στην οποία ανήκει»

Οι οδηγίες εγκατάστασης εξηγούν λεπτομερώς την τοποθέτηση των βακτηρίων στα τριβλία, είτε αυτά προέρχονται από το δέρμα των ενοίκων, των επισκεπτών τους είτε από τον κήπο ή τα κατοικίδια. «Πρόκειται για ένα ζωντανό οικοσύστημα στο ταβάνι του σπιτιού σας που λειτουργεί τρώγοντας τα βακτήρια που ζουν ανάμεσά μας!» συμπληρώνει ο Τόμσον.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News