default-image

Ξύλο μέσα στο νοσοκομείο

Κρήτη
Ξύλο μέσα στο νοσοκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεαρός αγρότης από τη Γρα Λυγιά δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από δύο Αλβανούς οικονομικούς μετανάστες σε μπαρ της Ιεράπετρας. Ο νεαρός, ενώ μεταφέρθηκε από την παρέα του στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, για να γίνει συρραφή των τραυμάτων που του προκάλεσαν με ποτήρι στο κεφάλι οι δύο Αλβανοί, είδε ξαφνικά τους δράστες να φτάνουν στα εξωτερικά ιατρεία και να προσπαθούν να μπουν στο εσωτερικό του Κέντρου Υγείας για να αποτελειώσουν αυτό που ξεκίνησαν.

Ο νεαρός πρόλαβε και έκλεισε την πόρτα των επειγόντων περιστατικών, εκείνοι όμως την έσπασαν με κλοτσιές και ξαναχτύπησαν άσχημα το νεαρό αγρότη και δύο νοσοκόμους που προσπάθησαν να τους σταματήσουν, έριξαν στο πάτωμα ένα γιατρό και έκαναν άνω-κάτω ένα χώρο που θα έπρεπε τουλάχιστον να σέβονται.

Οι δύο Αλβανοί δράστες αναζητούνται από τις Αστυνομικές Αρχές, καθώς ο ένας έχει βεβαρημένο παρελθόν με καβγάδες σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά.

Ο νεαρός αγρότης, που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, μας είπε ότι δεν έχει προηγούμενα με αυτούς τους ανθρώπους, δεν τους προκάλεσε και δε γνωρίζει γιατί, ενώ διασκέδαζε με την παρέα του, δέχτηκε τις βρισιές και τις επιθέσεις τους. Επέμεινε στην άποψη ότι δεν πρέπει να δοθεί συνέχεια και ότι δε θα καταθέσει μήνυση εναντίον τους γιατί δε θέλει μπλεξίματα.

«Στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής έφεραν στα επείγοντα ένα νεαρό τραυματισμένο στο κεφάλι, έπειτα από καβγά με δύο Αλβανούς σε μπαρ της πόλης. Ο καβγάς δεν είχε τελειώσει για τους Αλβανούς, που έσπασαν με κλοτσιές την πόρτα των εξωτερικών ιατρείων και χτύπησαν επιπλέον δύο νοσοκόμους, που μπήκαν στη μέση για να τους ξεχωρίσουν.

Ζήτησα από την Αστυνομία να μάθω την ταυτότητα των δραστών για να πράξω τα δέοντα, γιατί κανείς μας δεν ανέχεται ο χώρος του νοσοκομείου να γίνεται αρένα», μας είπε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Μάνος Μαρκόπουλος.

Κι άλλο περιστατικό

«Τα Χριστούγεννα είχαμε τον προπηλακισμό ειδικευόμενου γιατρού της Χειρουργικής από ένα μεθυσμένο άντρα. Τώρα έχουμε αυτό το περιστατικό, που μας κάνει να ανησυχούμε. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε ιατρικές υπηρεσίες και πασχίζουμε να κρατήσουμε ανοικτό αυτό το νοσοκομείο. Σωστή αστυνόμευση δεν υπάρχει γιατί η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Ιεράπετρας είναι υποστελεχωμένη. Ζητάμε να φυλάσσεται το νοσοκομείο με σεκιούριτι από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί. Το Τμήμα Επειγόντων είναι ένα κλειστό τμήμα, χωρίς δρόμους διαφυγής σε περίπτωση σεισμού, φωτιάς ή επίθεσης από μεθυσμένους. Η διοίκηση έχει ενημερωθεί, αλλά δεν έχει κάνει τίποτα», μας είπε ο εκπρόσωπος των γιατρών κ. Μανόλης Μπουνιαλέτος.

«Εφημέρευα εκείνη τη νύχτα, όταν άκουσα έναν ασυνήθιστο θόρυβο πόρτας που έκλεινε με δύναμη, κραυγές, βρισιές και μια κοπέλα η οποία ούρλιαζε. Αμέσως μετά άκουσα το τρέξιμο δύο ανθρώπων που έφευγαν. Κατέβηκα στα επείγοντα και είδα το νοσηλευτή και τον τραυματιοφορέα που ήταν υπηρεσία να έχουν χτυπηθεί άσχημα. Η διοίκηση ευθύνεται για τα περιστατικά αυτά. Μετά τις 11 τη νύχτα κινδυνεύουμε από τους ναρκομανείς και τους μεθυσμένους. Το νοσοκομείο είναι... ξέφραγο αμπέλι. Κάτι πρέπει να γίνει για την ασφάλειά μας από τη διοίκηση», πρόσθεσε ο γενικός γιατρός κ. Γιώργος Ξυριστάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News