default-image

"Θα επέλθει κοινωνική έκρηξη αν πιεστεί κι άλλο ο λαός" (video)

Ελλάδα
"Θα επέλθει κοινωνική έκρηξη αν πιεστεί κι άλλο ο λαός" (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως και στην Άνγκελα Μέρκελ έτσι και στον Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος τη Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα. Πως ο ελληνικός λαός έχει δώσει πάρα πολλά ήδη. «Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει πλέον άλλα βάρη. Έχει δώσει πάρα πολλά μέχρι σήμερα. Έχουν εξαντληθεί οι αντοχές του», του είπε.

Αμέσως μετά το γεύμα εργασίας στο Μαξίμου, στο οποίο συμμετείχαν και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, ο Φρανσουά Ολάντ, συνοδευόμενος από τον Αντώνη Σαμαρά, ξεκίνησε για το Προεδρικό Μέγαρο. Οι δύο άνδρες κινήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης πεζή από το Μέγαρο Μαξίμου και περνώντας μέσα από τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου έφτασαν στο γραφείο του κ. Παπούλια.

Μόλις ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εισήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Παπούλιας επέλεξε να μεταφέρει στον προσκεκλημένο του την πραγματική κατάσταση των Ελλήνων χωρίς περιστροφές και διπλωματικές διατυπώσεις.

«Είπατε κάτι που είναι πραγματικότητα: ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει πλέον άλλα βάρη. Έχει δώσει πάρα πολλά μέχρι σήμερα και έχουν - σας διαβεβαιώνω, κύριε πρόεδρε - εξαντληθεί οι αντοχές του», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενους στον κ. Ολάντ κατά τη διάρκεια συνομιλίας τους μπροστά στις κάμερες. «Είμαστε μπροστά από μια κοινωνική έκρηξη αν συνεχίσουμε να πιέζουμε τον ελληνικό λαό να δώσει περισσότερα», συνέχισε ο Έλληνας πρόεδρος, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στον Φρανσουά Ολάντ να ασκήσει την επιρροή του ώστε οι δανειστές της χώρας να μη ζητήσουν επιπλέον μέτρα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Ολάντ για τη στήριξη που προσέφερε η Γαλλία τους προηγούμενους μήνες που πολλοί ζητούσαν την αποπομπή της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. «Σταθήκατε δίπλα μας σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο και όπως λέει ο ελληνικός λαός στις δύσκολες ώρες φαίνονται οι καλοί φίλοι», σημείωσε ο κ. Παπούλιας χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη του κ. Ολάντ «ανάσα».

«Έχω έρθει σαν φίλος της Ελλάδας. Επουδενί δε ζητώ άλλες θυσίες από τον ελληνικό λαό που έχει κάνει αρκετές», έσπευσε να διευκρινίσει ο Γάλλος πρόεδρος, που, όπως είπε, παρακολουθεί τι γίνεται στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, πριν ακόμη εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας και αναγνώρισε πως οι Έλληνες έκαναν θυσίες, αλλά αυτές δεν έγιναν άδικα.  

«Οι θυσίες έδειξαν ότι η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της, κάτι που επέτρεψε στην Ευρώπη και στη Γαλλία να δείξει αλληλεγγύη. Ήταν καλύτερο για την Ελλάδα η παραμονή στο ευρώ. Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστροφική, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, για άλλες χώρες της ευρωζώνης. Αυτή η υπόθεση πλέον είναι παρελθόν. Το μήνυμα είναι ότι η κρίση της ευρωζώνης για τους Έλληνες έχει τελειώσει. Η Γαλλία θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την Ελλάδα. Αυτό που απειλεί σήμερα την Ευρώπη δεν είναι η οικονομική αλλά η πολιτική κρίση», πρόσθεσε ο Φρ. Ολάντ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γαλλίας, τώρα χρειάζεται η στήριξη στην οικονομία και στην ανταγωνιστικότητα. «Η Γαλλία θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την Ελλάδα», δεσμεύτηκε ο κ. Ολάντ.

(Video πηγή enikos.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News