default-image

Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών εξερχόμενοι από το Μαξίμου

Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών εξερχόμενοι από το Μαξίμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το τέλος της σύσκεψης των κυβερνητικών εταίρων, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις στον Δημόσιο τομέα.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε πως η μεταρρύθμιση προχωρά - και πρέπει να προχωρήσει - και στο πλαίσιο αυτό θα απομακρυνθούν όλοι οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι. Σε λίγες ημέρες, ανακοίνωσε πως θα παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη θέση για τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας ενώ τόνισε ότι θα υπάρξει μια ειδική μέριμνα για τις οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «κανένας άνεργος δεν πρέπει να μείνει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», ενώ επεσήμανε ότι «στόχος είναι η κατάρτιση και εκπαίδευση των νέων».

Μάλιστα, δήλωσε πως έκανε «μια πρόταση για συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η αγορά και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, στη σύσκεψη τέθηκε και το ζήτημα των αγροτών και ειδικότερα τα μέτρα για ένταξη σε συνταξιοδότηση όσων γεννήθηκαν στο 1948-49.

Ευ. Βενιζέλος: "Κανένας άνεργος δεν θα μείνει ακάλυπτος ιατροφαρμακευτικά"

Από τη μεριά του ο κ. Ευ. Βενιζέλος, εξερχόμενος και εκείνος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, διαβεβαίωσε ότι «κανένας άνεργος δεν θα μείνει ακάλυπτος ιατροφαρμακευτικά, ανεξάρτητα από τα ένσημα που έχει».

Όπως είπε η κοινωνική συνοχή και η ανεργία αποτελεί ένα μεγάλο μέτωπο, προσθέτοντας πως χρειάζονται πόροι από το ΕΣΠΑ ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν συνέργειες με τράπεζες.

Όσον αφορά στη δέσμη προτάσεων προς τους αγρότες, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι πρέπει να υλοποιηθεί. Παράλληλα υποστήριξε ότι έχουν μεγάλη σημασία εμβληματικές κινήσεις, όπως οι οδικοί άξονες και τα ναυπηγεία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τη δημόσια διοίκηση, σημείωσε ότι «πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών και των προσώπων ώστε να μην υπάρχει καμία μυθολογία περί απολύσεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News