default-image

Ρέθυμνο: Και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην απεργία

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στην απεργία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Δ.Σ. των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου αποφάσισε την συμμετοχή του Σωματείου στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2013 και την απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στις 10:00 στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:

«Η βάναυση καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων όπως και η φορολογική αφαίμαξη εργαζομένων και συνταξιούχων, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και περιθώριο αντοχής.

Απαιτούνται οι αγωνιστικές και απεργιακές δράσεις όλων των εργαζομένων ενάντια στα μνημόνια και στα αντεργατικά, αντικοινωνικά, αναποτελεσματικά μέτρα και τις αυταρχικές συμπεριφορές της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

Το σύνολο των οικονομικών, ασφαλιστικών, εργασιακών και θεσμικών δικαιωμάτων που ισοπεδώθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές είναι μονίμως διεκδικούμενα.

Αιτήματα ΑΙΧΜΗΣ της 24ωρης Γενικής Απεργίας:

· Όχι στην Κατάργηση των Σ.Σ.Ε και ναι στην υπογραφεί Σ.Σ.Ε.

· Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της Ανεργίας και ανακούφισης των Ανέργων.

· κατάργησης-τροποποίησης του Ν.3986/2011 που προβλέπει την δραστική περικοπή του επιδόματος ανεργίας.

· ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων

· υπερασπίσεις στους  θεσμούς και αξίες του Συντάγματος, της Δημοκρατίας και των κατακτήσεων του λαού μας.

· υπερασπίσεις των στοιχειωδών κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων που απέμειναν από τη λαίλαπα των μνημονιακών επιδρομών.Υπερασπίζοντας τη ζωή, την αξιοπρέπεια και το αύριο των νέων ανθρώπων.

Τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων, η αντιμετώπιση της αυταρχικής και αδιέξοδης πολιτικής της κυβέρνησης, επιβάλει τη μέγιστη ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας, στον κοινό αγώνα για την ικανοποίηση των κοινών προβλημάτων. Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου στις 20 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 π.μ.», καταλήγει το Δ.Σ. των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News