Ειδήσεις

Στους δρόμους οι αγρότες-μοίρασαν κηπευτικά (photos)

Ξεκίνησαν από το μεσημέρι οι κινητοποιήσεις των αγροτών, όπως ακριβώς είχαν ανακοινώσει, με μπλόκα που θα έχουν τριήμερη διάρκεια και στους 4 νομούς της Κρήτης.

Στο Ηράκλειο:

Δυναμική ήταν η κινητοποίηση στο Ηράκλειο, ενώ λόγω του μπλόκου των αγροτών δημιουργήθηκε κυκλοφοραικό έμφραγμα σε πολλούς δρόμους περιμετρικά του Γιόφυρου και χρειάστηκε η ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Λίγο μετά τη 13:30 οι αγρότες του Ηρακλείου, πέρασαν τον αστυνομικό κλοιό και παρά την οδηγία να μην ανέβουν πάνω στην εθνική οδό, ανέβηκαν πεζοί.

Έτοιμοι να συγκρουστούν με την πολιτεία οι αγρότες τόνισαν ότι το ειρηνικό μήνυμα που στέλνουν από το Ηράκλειο, έχει να κάνει με την τελευταία προειδοποίηση προς τους αρμόδιους, να αλλάξουν ρότα, πριν ο κόσμος όχι φτάσει αλλά ξεπεράσει τα άκρα.

Στη συνέχεια οι αγρότες μοίρασαν και κηπευτικά στους διερχόμενους οδηγούς.

Στα  Χανιά:

Οι αγρότες απάντησαν με διπλό μπλόκο.Στις θέσεις Πλατάνι και Μεγάλα Χωράφια πάνω στο Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης, ανά μία ώρα διέκοπταν για ένα τέταρτο την κυκλοφορία των οχημάτων.

Ρέθυμνο:

Στον Κόμβο Εσταυρωμένου στο Ρέθυμνοοι αγρότες παρατάχθηκαν, εκδηλώνοντας σε κάθε τόνο την σφοδρή αντίδραση τους στα δυσβάσταχτα όπως είπαν μέτρα της κυβέρνησης.

Λασίθι:

Από τις 11 το πρωί δεκάδες  τα τρακτέρ και τα αυτοκίνητα που παραταχθήκαν δεξιά και αριστερά του δρόμου στον κόμβου του Αγίου Νικολάου με τους αγρότες με πανό και συνθήματα να ζητούν να γίνουν δεκτά τα αιτήματα τους από την κυβέρνηση.

Οι αγρότες  δεν εμπόδισαν την κυκλοφορία των οχημάτων την οποία ρύθμιζε η τροχαία , ενώ το παρόν έδωσαν αγρότες από όλο το νομό.

Σχόλια