default-image

Μοίρασαν τρόφιμα στους πολύτεκνους του δήμου Φαιστού

Κρήτη
Μοίρασαν τρόφιμα στους πολύτεκνους του δήμου Φαιστού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Ηρακλείου, υλοποιώντας το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Οικονομίας, σε συνεργασία με το Δήμο Φαιστού μοίρασε τρόφιμα στις πολύτεκνες οικογένειες.

Δικαιούχοι της διανομής τροφίμων ήταν οι πολύτεκνοι οι οποίοι κατέθεσαν τα δικαιολογητικά στα γραφεία του Συλλόγου στις αρχές του 2012, ανάλογα με το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα.

Ο Δήμος Φαιστού εξυπηρετώντας τις ανάγκες πάνω από 160 πολύτεκνων οικογενειών μετέφερε και μοίρασε τα τρόφιμα στους δικαιούχους που αντιστοιχούσαν σε περίπου 7 τόνους. Τα τρόφιμα που μοιράστηκαν ήταν μακαρόνια, ρύζι, λάδι, φέτα και γραβιέρα.

Για να αποφευχθεί κάθε ταλαιπωρία για τους πολύτεκνους τα τρόφιμα μοιράστηκαν και στις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου, Μοίρες, Τυμπάκι και Ζαρό.

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Φαιστού στάθηκε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, καθώς, εκτός από τη μέριμνα για τη μεταφορά των τροφίμων στις οικογένειες, υπάλληλοί του σε συνεργασία με το Σύλλογο Πολυτέκνων Νομού Ηρακλείου ανανέωσαν τις κάρτες των μελών για το έτος 2013 χωρίς να είναι απαραίτητο οι δημότες να μεταβούν στο Ηράκλειο για την ανανέωσή τους.

Η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία δηλώνοντας πως «οι πολίτες του δήμου Φαιστού και δη οι πολύτεκνες οικογένειες βιώνουν μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για όλες αυτές τις οικογένειες ήταν να τις εξυπηρετήσουμε προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία και τα έξοδα να μεταβούν στο Ηράκλειο για να παραλάβουν τα τρόφιμα από το Σύλλογο Πολυτέκνων Νομού Ηρακλείου».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News