default-image

Και η Πανέττα στο Ευρωπαϊκό

Σπορ
Και η Πανέττα στο Ευρωπαϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπεσε χθες η αυλαία του  27ου  Πανελληνίου πρωταθλήματος  κλειστού στίβου στο ΣΕΦ. Αυτή που ξεχώρισε τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης, ήταν η Νίκη Πανέττα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν, έκανε άλμα 14,29 και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ που θα διεξαχθεί 1-3 Μαρτίου, στο Γκέτεμποργκ.

«Είμαι χαρούμενη που και φέτος θα είμαι παρούσα σε μια μεγάλη διοργάνωση. Το ζητούμενο για μένα είναι η σταθερότητα. Τον τελευταίο καιρό είχα αρκετά προβλήματα και είναι σημαντικό για μένα που επανήλθα. Τώρα θα κάνω προπόνηση και θα επιδιώξω την καλύτερη παρουσία στη Σουηδία», ήταν τα λόγια της Πανέττα.

Ατυχία πάντως με τον Κώστα Δουβαλίδη. Ο Έλληνας σπρίντερ έτρεξε τα 60μ. με εμπόδια σε 7,76, όμως έχασε το όριο για το Ευρωπαϊκό, μόλις για 2 εκατοστά! Βέβαια, αυτή ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκε μέσα στο 2013, έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση και θα διεκδικήσει την πρόκρισή του στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στις 23 Φεβρουαρίου.

Ο Δημήτρης Τσιάμης έκανε στο πρώτο άλμα 16,57 που ήταν αρκετό να του χαρίσει την πρώτη θέση στον τελικό του τριπλούν ανδρών, ενώ στη συνέχεια έκανε δύο άκυρα.

Ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ έμεινε σχετικά χαμηλά και πιο συγκεκριμένα στα 5.60, καθώς απέτυχε να περάσει δύο φορές τα 5.75.

Πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε η Αθηνά Κοΐνη στα 3.000 μέτρα, καθώς τερμάτισε σε 9:14.45, βελτιώνοντας το δικό της ρεκόρ.

Για την ιστορία πρωταθλητής στους άνδρες αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός με 46 βαθμούς, ενώ στις γυναίκες τον τίτλο κατέκτησε ο Πανελλήνιος με 59.

Να υπενθυμίσουμε τους 10 αθλητές μας που έχουν ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Γκέτεμποργκ. Αυτοί είναι οι εξής: Κώστας Φιλιππίδης, Νικόλ Κυριακοπούλου, Δημήτρης Τσιάμης, Ανδρέας Δημητράκης, Κατερίνα Στεφανίδη, Λούης Τσάτουμας, Γιώργος Τσάκωνας, Νίκη Πανέττα, Αντώνης Μάστορας και Κώστας Μπανιώτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News