Ειδήσεις

"Πιστεύω στο φιλότιμο και την καρδιά του Έλληνα"

Την ανάγκη να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να ανακουφιστούν οι κοινωνικές ομάδες, που κυρίως πλήττονται από την κρίση, επισήμανε σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε εκδήλωση του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" στο Ζάππειο, στέλνοντας παράλληλα στο σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση με αντικείμενο "Πρωτοβουλία ενάντια στην κρίση-ένας χρόνος δράσεων" ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι «όλοι μαζί με ομαδική δουλειά θα νικήσουμε».

«Πιστεύω στη δύναμη της θέλησης και στο φιλότιμο και την καρδιά του Έλληνα σε αυτές τις δύσκολες ώρες», είπε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας ότι «σε αυτές τις κρίσιμες ώρες η ελληνική κυβέρνηση αγωνίζεται μέρα-νύχτα να σηκώσει ψηλά την πατρίδα μας, για να προχωρήσει η ανάκαμψη».

Ο κ. Σαμαράς μάλιστα επισήμανε πως «για να έχουμε ανάπτυξη πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες σε όλους και ειδικά στα νέα παιδιά για δουλειά», ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική συνοχή, η οποία «και έχει τραυματιστεί αυτές τις δύσκολες ώρες» , όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην ανεργία, κυρίως των νέων, που έχει  φτάσει στο 60%, χαρακτηρίζοντας πρωτοφανές το ποσοστό αυτό, ενώ είπε πως η ανεργία αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Τέλος ο πρωθυπουργός εξήρε το έργο του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος". «Το σπουδαίο έργο του Ιδρύματος πηγαίνει κόντρα στην κρίση και ήδη μεγαλώνει και μας δίνει κουράγιο», είπε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας και το έργο πολιτισμού που γίνεται στο Δέλτα του Φαλήρου και που θα δημιουργήσει, όπως τόνισε, χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Σχόλια