default-image

Αλλάξτε συνήθειες στο μακιγιάζ μετά τα 30

Γυναίκα & παιδί
Αλλάξτε συνήθειες στο μακιγιάζ μετά τα 30

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τα 30 το δέρμα αρχίζει να εμφανίζει τις πρώτες αλλαγές και δειλά-δειλά παρουσιάζονται οι ρυτίδες και διάφορα άλλα σημάδια πρόωρης γήρανσης.

Το μακιγιάζ που κάνατε παλιότερα ή δε σας πετυχαίνει ή δε σας ταιριάζει πια… Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού όπως είπαμε οι πρώτες αλλαγές στο πρόσωπο είναι πλέον αισθητές.

Δείτε λοιπόν τι πρέπει να κάνετε και τι πρέπει να αποφεύγετε:

- Αποφύγετε τα ανοιχτόχρωμα make up και concealer για το βασικό μακιγιάζ του προσώπου. Προτιμήστε μόνο αυτά που ταιριάζουν απόλυτα με το φυσικό σας χρώμα.

- Χρησιμοποιήστε σκούρο concealer ή bronzer για να κάνετε φωτοσκιάσεις σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου όπως κάτω από το κόκαλο των ζυγωματικών, στους κροτάφους και άλλα σημεία για να διορθώσετε το περίγραμμα του προσώπου σας.

- Φωτίστε με highlighter τα ζυγωματικά και την περιοχή γύρω από τα μάτια. Έτσι τα μάτια θα φαίνονται πιο μεγάλα.

- Καλύψτε τις δυσχρωμίες του προσώπου με ειδικό concealer και όχι με έντονο καλυπτικό make up.

- Προτιμήστε απαλές υφές make up ή ενυδατική με χρώμα που προσφέρουν ομοιόμορφο χρώμα στο δέρμα, δεν τονίζουν τις ρυτίδες και προσφέρουν φυσικό αποτέλεσμα.

- Χρησιμοποιήστε bronzer, με μερικές απαλές πινελιές ώστε το πρόσωπό σας να είναι λαμπερό.

- Όσες έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα προτιμήστε τις αποχρώσεις του ιβουάρ ή σαμπανιζέ ή του ανοιχτόχρωμου μπεζ για τα μάτια.

- Όσες είσαστε μελαψές προτιμήστε τις αποχρώσεις του χαλκού ή καφέ ή bronze που θα δώσουν ένταση στα μάτια σας.

- Ποτέ μη φύγετε από το σπίτι χωρίς το ρουζ σας - ακόμα και αν είσαστε άβαφτη το ρουζ είναι απαραίτητο για να γλυκάνετε το πρόσωπό σας.

Πηγή: jenny.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News