Ειδήσεις

"Κούρεψαν" 70% το χρέος απολυμένου Ηρακλειώτη οικογενειάρχη

Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου Κρήτης ανακοίνωσε την νέα, σημαντικότατη όπως λέει απόφαση του Εφετείου Ηρακλείου που κούρεψε κατά 70% το χρέος υπερχρεωμένου άνεργου πατέρα 2 παιδιών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

«Ο υπερχρεωμένος πολίτης κατέφυγε στο νομικό μας τμήμα λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης στις δανειακές υποχρεώσεις του μετά την δραματική μείωση των εισοδημάτων του. Η παρουσίαση της περίπτωσης έχει ως εξής:

• Προφίλ αιτούντος: έγγαμος, πατέρας δυο τέκνων, άνεργος από το 2010 όταν και απολύθηκε από την εταιρία στην οποία εργαζόταν, η σύζυγος του δημόσιος υπάλληλος, εκκρεμεί και η δική της αίτηση ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου.

• Απαιτήσεις:

- Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E. (είχε εξασφαλιστεί με εγγραφή προσημειώσεων υποθήκης στο ακίνητο του αιτούντος)

- Τράπεζα Κύπρου

- Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

• Σύνολο οφειλών 151.749,93 ευρώ

• Μοναδικό περιουσιακό στοιχείο μια κατοικία επιφάνειας 70,30 τ.μ, που βρίσκεται στο Ηράκλειο, στην οποία ο αιτών είναι κύριος κατά ποσοστό 1/2 εξ' αδιαιρέτου και η οποία αποτελεί την κύρια κατοικία της οικογένειας του.

Απόφαση εφετείου

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου είχε κάνει πρωτοδίκως δεκτή την αίτηση του οφειλέτη και η Τράπεζα Eurobank Ergasias άσκησε έφεση. Με οριστική απόφαση του το Εφετείο όρισε τα εξής:

1. Επί 4ετία, μηνιαία καταβολή του ποσού των 300 ευρώ συμμέτρως κατανεμημένο προς τους πιστωτές του.

2. Για την προστασία της κύριας κατοικίας ο αιτών θα πρέπει να καταβάλει το 85% της εμπορικής της αξίας, (80.000: 2 = 40.000 x 85% = 34.000 ευρώ) σε χρόνο εξόφλησης τα 15 χρόνια… Χρόνος έναρξης καταβολής των δόσεων για την προστασία της κύριας κατοικίας τρία χρόνια από τη δημοσίευση της απόφασης.

• Πρόκυψε δηλαδή συνολικό κούρεμα χρέους κατά 70%.

Η Ένωση Καταναλωτών Ηρακλείου-Κρήτης ευχαριστεί θερμότατα το νομικό της τμήμα για την τεκμηρίωση και τελεσίδικη επιτυχή έκβαση μιας ακόμη υπόθεσης υπερχρέωσης. Συμβουλεύει δε τους καταναλωτές οι οποίοι παρουσιάζουν ανάλογη οικονομική κατάσταση με την περίπτωση που αναφέρουμε να έρθουν σε επαφή μαζί μας για πληροφορίες και συμβουλές. (Γραφεία ΕΝΚΗ Κρήτης: Ανωπόλεως 29 (πλατεία Ελευθερίας, πάροδος οδού Πεδιάδος), Τηλέφωνα: 2810.240450)».

Σχόλια