Ειδήσεις

Αγωνία για την ομαλή μεταφορά των κρητικών προϊόντων

Την ανησυχία του για τις μεγάλες συνέπειες που θα υποστούν οι αγρότες της Κρήτης και ευρύτερα η οικονομία του νησιού, από τη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΠΝΟ σήμερα και αύριο με ενδεχόμενη κλιμάκωση, εξέφρασε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, εκδηλώνοντας τη συμπαράσταση του στους αγρότες, τόνισε ότι υπάρχει συνεχής επαφή με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου, αλλά και με την ΠΝΟ για την εξέλιξη της κατάστασης.

«Σεβόμαστε την κινητοποίηση των ναυτικών, όπως όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αλλά η μια κοινωνική ομάδα δεν μπορεί να υπονομεύει την επαγγελματική δραστηριότητα της άλλης. Προς το παρόν δεν έχει οξυνθεί το πρόβλημα, αλλά εάν επαναληφθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα έχουμε ένα ουσιαστικό αποκλεισμό όχι μόνο του Ηρακλείου αλλά ολόκληρου του νησιού», υπογράμμισε ο κ. Κουκιαδάκης.

Μάλιστα αναφέρθηκε στον άμεσο κίνδυνο που διαγράφεται στον ορίζοντα για το εισόδημα των αγροτών, στην περίπτωση που η απεργία των ναυτικών συνεχιστεί, καθώς λόγω της μη μεταφοράς των προϊόντων τους θα καταστραφεί η παραγωγή τους, ενώ θα χαθούν αγορές τόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου ανέφερε ακόμη ότι η ΠΝΟ δεν έχει απαντήσει μέχρι τώρα στο αίτημα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου, σε περίπτωση συνέχειας των απεργιακών κινητοποιήσεων να επιτρέπεται η μεταφορά  των αγροτικών προϊόντων με φορτηγά αυτοκίνητα τουλάχιστον μέρα παρά μέρα με τα πλοία της γραμμής για Πειραιά, προκειμένου να προωθούνται στην εσωτερική αγορά αλλά και στο εξωτερικό.

«Είμαστε σε επαφή με τους αγρότες, με την κυβέρνηση, για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί», κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Σχόλια