default-image

Μ. Σάλλας: "Θα πετύχει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Πειραιώς"

Οικονομία
Μ. Σάλλας: "Θα πετύχει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Πειραιώς"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βέβαιος ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα καλύψει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου, κ. Μιχάλης Σάλλας, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας. «Όλες οι ενδείξεις αλλά και οι κινήσεις της διοίκησης της τράπεζας οδηγούν στην εκτίμηση αυτή», είπε.

Μιλώντας δε σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι ελληνικές τράπεζες θα είναι σε θέση να βγουν ξανά στις διεθνείς αγορές μέσα στο καλοκαίρι, ενώ τόνισε ότι το κλίμα για την Ελλάδα έχει αλλάξει ριζικά τους τελευταίους μήνες, με ό,τι θετικό συνεπάγεται για την πορεία της οικονομίας. «Τo κλίμα είναι πολύ ευνοϊκότερο σήμερα. Η διάφορα σε σχέση με μόλις πριν μερικούς μήνες είναι μέρα με τη νύχτα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Πειραιώς εξέφρασε γενικότερα την αισιοδοξία του για την επιτυχή κατάληξη της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, επισημαίνοντας ότι οι τράπεζες θα αποτελέσουν μοχλό για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης στη χώρα, και τόνισε ότι η παροχή ρευστότητας προς την ελληνική οικονομία από τις τράπεζες έχει ξεκινήσει και δίνεται προτεραιότητα σε μικρές και μεγάλες ανταγωνιστικές επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό ή που δίνουν προστιθέμενη αξία στα ελληνικά προϊόντα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News