default-image

Παραλύει σήμερα η υγεία (Ηχητικό)

Οικονομία
Παραλύει σήμερα η υγεία (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραλύει σήμερα Πέμπτη ο χώρος της υγείας λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων (ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό) που έχουν προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ. Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν νοσοκομεία, κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων, το ΕΚΑΒ καθώς και οι υπηρεσίες Πρόνοιας. Την ίδια ώρα σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί.

Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.

Τραγικές είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό και υγειονομικό υλικό, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ με στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου, συμπαραστεκόμενη στους εργαζομένους στο χώρο της υγείας. Στη στάση εργασίας θα συμμετάσχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Για τις κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας μίλησε στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ κ. Γιάννης Δαγκωνάκης:

Απεργιακός κλοιός

Παράλληλα, η ΟΛΜΕ, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις στο χώρο της υγείας, έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα για την απογευματινή βάρδια.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, εξάλλου, διαμαρτυρόμενη για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο μετρό και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς έχει κηρύξει 24ωρη απεργία.

Υπενθυμίζεται πως και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προχωρά σε 48ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών.

Στην Αθήνα θα υπάρξει δυσκολία στις μετακινήσεις καθώς απεργούν λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ, οπότε δε θα πραγματοποιήσει δρομολόγια ούτε ο Προαστιακός. Τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, δηλαδή μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ, θα κυκλοφορήσουν κανονικά καθώς λόγω της επίταξης οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τέλος στους δρόμους και σήμερα βρίσκονται οι αγρότες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News