default-image

Τάσσονται κατά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

Ελλάδα
Τάσσονται κατά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, με τον τρόπο που αυτή προτείνεται από το υπουργείο Παιδείας, τάσσεται τόσο η γενική συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών "Δ.Θεοτοκόπουλος", όσο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοινώσεις τους τονίζουν:

Γενική συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου "Δ.Θεοτοκόπουλος": "Η λεγόμενη αξιολόγηση δε στοχεύει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού και του σχολείου. Δεν έχει να κάνει με την ανάγκη ο εκπαιδευτικός να γίνει πιο ικανός να μορφώνει τα παιδιά του λαού. Στοχεύει σε ένα σχολείο που θα είναι ακριβό για το λαό, φτηνό για το αστικό κράτος, κερδοφόρο για τις επιχειρήσεις".

Νομαρχιακό Τμήμα Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ: "Ειδικά σε καθεστώς μνημονίων, εκτιμάται ότι η αξιολόγηση θα λειτουργήσει ως διαδικασία νομιμοποίησης απολύσεων, εφεδρείας και βαθμολογικής-μισθολογικής στασιμότητας των εκπαιδευτικών. Η διαρκής υποβάθμιση και δυσλειτουργία του δημόσιου σχολείου θα πρέπει να δημιουργήσει αντιστάσεις και να αφυπνίσει συνειδήσεις που θα εκφραστούν με αγωνιστικές δικδικήσεις".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News