default-image

Μπαρτζώκας: "Ψάχνουμε για παίκτη"

Μπάσκετ
Μπαρτζώκας: "Ψάχνουμε για παίκτη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον αντικαταστάτη του Βαγγέλη Μάντζαρη αναζητά ο Ολυμπιακός, όπως παραδέχτηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, τόνισε ότι οι "ερυθρόλευκοι" θα κινηθούν για την απόκτηση παίκτη προκειμένου να καλύψουν το κενό που αφήνει ο νεαρός γκαρντ, ενώ στάθηκε και στη σημαντικότητα της αυριανής αναμέτρησης.

Για την αναμέτρηση απέναντι στην Φενερμπαχτσέ τόνισε: "Φυσικά γνωρίζετε την κρισιμότητα και τη σπουδαιότητα αυτού του ματς. Κάθε παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό. Παρότι έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια για τον πρώτο γύρο, κάθε αναμέτρηση είναι τελικός. Η θέση της Φενέρ δεν είναι ανάλογη με το μπάτζετ της, τους παίκτες που έχει και τον προπονητή. Νίκησε την προηγούμενη εβδομάδα την Κίμκι και τώρα αν δείτε και τις δηλώσεις τους, ψάχνουν μια εκτός έδρας νίκη. Εμείς παίξαμε έναν τελικό την προηγούμενη εβδομάδα, σε πολύ δύσκολη έδρα, χωρίς του Αμερικάνους, αλλά οι παίκτες έδειξαν την προσωπικότητα τους. Η Φενέρ είναι καλή ομάδα με παίκτες έμπειρους όπως ο ΜακΚάλεμπ και  ο Ονάν.

Με βάση την μέχρι τώρα εικόνα, ο ΜακΚάλεμπ δείχνει να μην είναι η ομάδα του όπως ήταν στη Σιένα. Είναι φυσικά ταλαντούχος παίκτης. Και ο Μπογκντάνοβιτς είναι καλός, αλλά πιστεύω στην ομαδική δουλειά. Πρέπει να τους βγάλουμε από το παιχνίδι τους. Για εμάς είναι σημαντικό, πέρα από τις πολλές σκέψεις και αναλύσεις, το μάτι μας, είχαμε ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό του Μάντζαρη, και η ομάδα μας θα πάει με αυτό το ρόστερ στα επόμενα πολύ σημαντικά μας. Να είμαστε συσπειρωμένοι και να καλύψουμε το κενό του. Από το δικό μας πάθος, τη θέληση που θα δείξουμε, θα κάνουμε το παιχνίδι μας".

Για την μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού, έπειτα από τον τραυματισμό του Βαγγέλη Μάντζαρη: "Δεν υπάρχει κάτι νέο. Ψάχνουμε έναν παίκτη που θα κάνει ό,τι έκανε και ο Βαγγέλης στην ομάδα μας. Όπως είχατε δει, ο Βαγγέλης όποτε ήταν μόνος του τελευταία είχε 50% ευστοχίας στα τρίποντα. Κανείς δεν είναι ίδιος από όσους μας έχουν προταθεί. Θα κάνουμε υπομονή. Σε μια ομάδα δομημένη και σοβαρή δεν μπορείς να προσθέσεις παίκτη άμεσα. Ιδίως όταν είναι γκαρντ.

Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια για αντι-Μάντζαρη και στη συνέχεια εάν δεν βρεθεί ίσως πάμε κάπου αλλού. Δεν υπάρχει σκεπτικό να παίζει ο παίκτης μόνο στην Ευρωλίγκα. Αν πάρουμε Αμερικάνο, μπορεί να παίξει και στην Α1 λόγω του ότι έχουμε τρεις. Εγώ θέλω μια ομάδα, ίδια, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το 80% ονομάτων που γράφονται δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που ψάχνουμε. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη. Όχι, στο Κύπελλο δεν θα είναι ο παίκτης ακόμη και αν αποκτηθεί άμεσα. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα. Στην προπόνηση της Τρίτης  είχαμε έξι γκαρντ καθώς ήταν έξω ο Κατσίβελης, κάτι που προσθέτει κόπωση στην ομάδα".

Για το δύσκολο πρόγραμμα του Ολυμπιακού: "Έχουμε μπροστά μας ματς που κρίνουν τίτλους. Το μόνο που θέλουμε είναι να είμαστε υγιείς. Πολλά συνεχόμενα ταξίδια και αγώνες. Όταν λέγαμε πως το TOP16 είναι σκληρό, αυτό εννοούσαμε. Και τους τραυματισμούς. Σωματική, ψυχολογική κούραση και τραυματισμοί. Όλα αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Σε αυτό το ευρωπαϊκό ΝΒΑ. Είναι καλό για τον κόσμο, αλλά για τις ομάδες είναι δύσκολο".

Για την αγωνιστική εικόνα του Κώστα Παπανικολάου: "Για τον Παπανικολάου, η αθλητικότητα ή η διάθεσή του είναι μειωμένη. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Η αθλητικότητα του και η διάθεσή του είναι σούπερ, για εμένα αυτό δεν είναι εκτός φόρμας.  Έχει μια διστακτικότητα στις αποφάσεις του ο Παπανικολάου, αυτό δεν είναι ντεφορμάρισμα. Ο Παπανικολάου δεν είναι ντεφορμέ και θα το δείξει".

Για τον Εισι Λο: "Στόχος μας είναι να παίξει περίπου 25 λεπτά ο Λο. Ο Λο παίζει πάντα 100% σε άμυνα και επίθεση. Αυτό κάποιες φορές του δημιουργεί πρόβλημα στις αποφάσεις του και στις αναπνοές".

Για την κριτική που ακολούθησε της ήττας από τον ΠΑΟΚ: "Η κριτική που ακολουθεί μια ήττα στον Ολυμπιακό, αφορά τον προπονητή. Δεν αγγίζει και δεν πρέπει να αγγίζει τους παίκτες. Η ήττα από τον ΠΑΟΚ, αν έχανε ο Ολυμπιακός όπως  είπα και στη Θεσσαλονίκη, κάπως έτσι θα έχανε. Πολλά ταξίδια και τραυματισμοί κόστισαν συν κάποιοι άλλοι παράγοντες που δεν είχαν να κάνουν με εμάς.

Αυτή η ομάδα έχει χαρακτήρα και το έδειξε στο Τελ Αβίβ. Το έχει αποδείξει η ομάδα και το έδειξε και στη Μακάμπι, όταν το ματς στράβωσε δύο φορές. Καταφέραμε να το γυρίσουμε. Όλοι έχουν έξτρα κίνητρο απέναντι μας και άλλοθι αν χάσουν. Παίζουμε με πίεση και νομίζω έχουμε δείξει πως μπορούμε. Όχι μια φορά, αλλά πολλές".

"Αν είναι να πάρουμε κάτι, να το πάρουμε δια πυρός και σιδήρου. Αν το πάρεις επειδή υπάρχει ανυπαρξία άλλων, δεν είναι ωραίο. Και ο Παναθηναϊκός είναι πάρα πολύ καλός. Και ο Πανιώνιος και ο ΠΑΟΚ έδειξαν πως είναι ανταγωνιστικοί. Οπότε βλέπετε τι γίνεται".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News