Ειδήσεις

Με 300 εκατ. ευρώ επιχορηγούνται 88 δημόσια νοσοκομεία

Στη χρηματοδότηση 88 δημόσιων νοσοκομείων, με το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ, προχωρά το υπουργείο Υγείας. Το ποσό πρόκειται να διατεθεί για ανεξόφλητες υποχρεώσεις παρελθόντων ετών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων προς τρίτους.

Ιδιαίτερα μέριμνα θα δοθεί στην τακτοποίηση ανεξόφλητων οφειλών των ειδικών μονάδων (εντατικής θεραπείας, αυξημένης φροντίδας και τεχνητού νεφρού), όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος του γενικού γραμματέα Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη. Άλλωστε πολλές ειδικές μονάδες παρουσιάζουν ελλείψεις με αποτέλεσμα να το έργο των εργαζομένων στα νοσοκομεία να γίνεται ιδιαίτερα δύσκολο.

Τα ποσά θα διατεθούν ανά υγειονομική περιφέρεια (ΥΠΕ) ως εξής:

1η ΥΠΕ Αττικής: 102,8 εκατομμύρια ευρώ.

2η ΥΠΕ Πειραιά-Αιγαίου: 44,46 εκατομμύρια ευρώ.

3η ΥΠΕ Μακεδονίας: 18,85 εκατομμύρια ευρώ.

4η ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης: 40,75 εκατομμύρια ευρώ.

5η ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας: 24,05 εκατομμύρια ευρώ.

6η ΥΠΕ Πελοποννήσου-Ιονίου-Δυτικής Ελλάδας: 47,39 εκατομμύρια ευρώ.

7η ΥΠΕ Κρήτης: 21,7 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι «με τα ανωτέρω ποσά εκταμιεύεται πλήρως η σχετική διαθέσιμη πίστωση (Φ. 210 ΚΑΕ 2325) του προϋπολογισμού μετά από τη σχετική έγκριση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και ενισχύονται εγκαίρως οι νοσοκομειακές δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους και συνακόλουθα η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες», όπως αναφέρει η εγκύκλιος.

Σχόλια