default-image

Εντυπωσιακός κήπος "πάνω" σε… σκάλες (photos)

Life
Εντυπωσιακός κήπος "πάνω" σε… σκάλες (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κήπος που βλέπετε στις φωτογραφίες "διατρέχει" τις σκάλες στο κέντρο της πόλης του Μπιλμπάο στην Ισπανία, σχηματίζοντας κυματιστές γραμμές από διαφορετικές υφές και χρώματα, δημιουργώντας έναν δυναμικό αστικό χώρο. Κινείται ανάλογα με το χρόνο και τις εποχές, με βάση τα είδη των φυτών που επιλέγονται, παρουσιάζοντας διάφορα χρώματα και υφές.

Είναι ένας κήπος αντιθέσεων: η αντίθεση ανάμεσα στα ντόπια και τα εξωτικά φυτά, ανάμεσα στα κόκκινα λουλούδια, το πράσινο γρασίδι και τις γκρι πλακοστρώσεις. Επιπλέον μια μεγάλη αντίθεση δημιουργείται στη θέση του κήπου σχετικά με τις σκάλες, ο οποίος αναπτύσσεται κατακόρυφα, "κόβοντας" στη μέση την κανονική ροή των σκαλοπατιών.

Ο κήπος σχεδιάστηκε για να προσφέρει στους κατοίκους του Μπιλμπάο μια διαφορετική εικόνα από αυτή που συνήθιζαν να βλέπουν στο κέντρο της μεγαλούπολης, αλλά και ως ένας χώρος πρασίνου και χαλάρωσης εντός των τειχών. Το αποτέλεσμα κέρδισε τις εντυπώσεις ενώ η δημιουργία του Ιάπωνα Arata Isozaki βραβεύτηκε από τις Αρχές της πόλης «ως ένα από τα καλύτερα δείγματα αρχιτεκτονικής τοπίου».

Πηγή: perierga.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News