default-image

Επίσκεψη Σαμαρά στο Κατάρ για προσέλκυση επενδύσεων

Οικονομία
Επίσκεψη Σαμαρά στο Κατάρ για προσέλκυση επενδύσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με στόχο την αναστροφή του κλίματος και την προσέλκυση επενδύσεων, ταξιδεύει σήμερα Τρίτη στο εμιράτο του Κατάρ για διήμερη επίσκεψη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στόχος είναι ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του να επιστρέψουν στην Αθήνα έχοντας στις αποσκευές τους συμφωνίες οι οποίες θα δώσουν σημαντική ανάσα στην ελληνική οικονομία αλλά παράλληλα θα στείλει και έμπρακτα το σύνθημα και προς τις αγορές για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης.

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύει ομάδα επιχειρηματιών που θα επιχειρήσει να κλείσει συμφωνίες στους τομείς των εμπορευματικών μεταφορών και της ενέργειας.

Το κυβερνητικό επιτελείο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτή την επίσκεψη και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τον πρωθυπουργό, εκτός από τους επιχειρηματίες, συνοδεύουν υπουργοί και εκπρόσωποι από τον τραπεζικό χώρο αλλά και o διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς στο επίκεντρο των συζητήσεων με την ηγεσία του εμιράτου αναμένεται να βρεθούν τα υπό αποκρατικοποίηση ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου.

Η κυβέρνηση του Κατάρ έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον να επενδύσει στη χώρα μας με πρώτο στόχο την ανάπλαση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού αλλά και την αγορά ακινήτων που βρίσκονται στην παραλιακή, ωστόσο η αναβλητικότητα της προηγούμενης διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, το ρευστό οικονομικό κλίμα, η γραφειοκρατία αλλά και το φορολογικό σύστημα δεν επέτρεψαν να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών. Στόχος του πρωθυπουργού είναι να αναθερμάνει το ενδιαφέρον για επενδύσεις από το εμιράτο.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Μίχαλος, ο βουλευτής Επικρατείας κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Γιάννης Εμίρης.

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν ακόμη περίπου 40 επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων οι Θανάσης Λαβίδας της LAVIPHARM και επικεφαλής διεθνών σχέσεων του ΣΕΒ, Δημήτρης Καλιτζάντζης (ACTOR S.A.), Γιώργος Περιστέρης (TERNA S.A.), Δημήτρης Κοπελούζος (KOPELOUZOS GROUP), Γεώργιος Στασης (MAMIDAKIS GROUP), Νικόλαος Μάνεσης (HELLENIC HAL YVOURGIA, εκπρόσωπος της οικογένειας Κων/νου Αγγελόπουλου (HALYVOURGIKI INC), Ευκλείδης Ιωαννίδης (VIOHALCO S.A), Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (TITAN CEMENT C.O.), Χριστόφορος Χατζηγεωργίου (ALUMIL S.A.), Ευτύχιος Βασιλάκης (AEGEAN AIRLINES), Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος (TEMES S.A), Νικόλαος Τσάκος (TSAKOS E.N. Ltd), Νίκος Ευθυμιάδης (REDESTOS S.A.), Ευθύμιος Ευθυμιάδης (AGRITEX ENERGY S.A.), Γεώργιος Αποστολόπουλος (ATHENS MEDICAL CENTER), Σπύρος Δημοτσάντος (MEDICON HELLAS S.A.), Ευάγγελος Σπανός (BIOMEDICINE GROUP), Θεόδωρος Βάρδας (VARDAS S.A.), Στέλιος Σταυρίδης (ΕΥΔΑΠ) κ.ά.

Σημειώνεται  πως σήμερα βρίσκεται στο Κατάρ - μάλιστα διαμένει και στο ίδιο ξενοδοχείο με τον κ. Σαμαρά - και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Τ. Ερντογάν, ο οποίος συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών του, Α. Νταβούτογλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News