default-image

Αγρότες έτοιμοι για όλα (Ηχητικό)

Ελλάδα
Αγρότες έτοιμοι για όλα (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον κίνδυνο να προκληθεί επισιτιστική κρίση από την αδυναμία των αγροτών να παράξουν πλούτο επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους αγροτικών ενώσεων από όλη την Ελλάδα.

Για να προκαλέσει μια άμεση συζήτηση γύρω από τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας θα στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία θα ζητήσει τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. 

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή τη φορά «ο εξαφανισμένος από τη Βουλή» κ. Σαμαράς θα εμφανιστεί. «Φτάνει πια με τα επικοινωνιακά τρικ» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο και όχι μόνο.

Εκρεμεί η συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον

τον πρωθυπουργό.

"Αν δεν υπάρξει αλλαγή πλεύσης σήμερα,  είναι αμφίβολο αν πολλοί από εμάς μας συνεχίσουμε στη νέα καλλιεργητική περίοδο" είπε ενδεικτικά μιλώντας στο  ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ και μέλος της Διοίκησης της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Τζωρτζάκης.

Για τον αγροτικό κόσμο σύμφωνα με τον ίδιο το πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι το κόστος παραγωγής που έχει γίνει δυσβάσταχτο για τον αγροτικό κόσμο.

«Η δέσμευση και όχι η υπόσχεση είναι, ότι, αυτά τα προβλήματα θα αποτελέσουν αντικείμενο της κυβερνητικής πολιτικής, προκειμένου να υπάρξουν λύσεις», δήλωσε στους αγρότες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Απόλυτα δικαιολογημένες, χαρακτήρισε τις αγροτικές κινητοποιήσεις η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή.

«Δεν πρόκειται για εθιμοτυπικές κινητοποιήσεις, όπως τις εμφανίζει η κυβέρνηση. Ένα μεγάλο μέρος της αγροτιάς έχει χάσει τα πάντα. Αντιμετωπίζει ένα μέλλον πολύ χειρότερο και οι κινητοποιήσεις είναι απολύτως δικαιολογημένες» επισήμανε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News