Ειδήσεις

"Ο κ. Κουράκης επιχειρεί να εμπλέξει τον υπουργό"

«Με σημερινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμπλέξει τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, στη συζήτηση που άνοιξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσος Κουράκης για τη φορολόγηση των πιστών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο, «ο κ. Κουράκης επιχειρεί να  εμπλέξει τον υπουργό, διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενά του, όπως προκύπτει από τη μοναδική αναφορά που έχει κάνει για το θέμα ο κ. Στουρνάρας και μάλιστα 8 μήνες πριν γίνει υπουργός (άρα είναι εντυπωσιακό αυτό που χρεώνεται στον κ. Στουρνάρα ότι υιοθέτησε πρόταση - που ειπώθηκε σήμερα - πριν μερικούς μήνες!).

Όπως προκύπτει και από το κείμενο συνέντευξης που έδωσε ο υπουργός στις 2 Οκτωβρίου του 2011, με την τότε ιδιότητά του ως γενικού διευθυντή του ΙΟΒΕ, στην τηλεοπτική εκπομπή "Πρωταγωνιστές", ο κ. Στουρνάρας επισήμανε το τι ισχύει σε μια άλλη χώρα, χωρίς να προτείνει να γίνει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, αναφέρει: "Ξέρετε ότι το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δε συμβαίνει πουθενά αλλού αυτό. Εγώ νόμιζα ότι στην Ιταλία για παράδειγμα, με τη μεγάλη παράδοση του καθολικισμού, το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δεν ισχύει. Απλά σου λέει, στη φορολογική σου δήλωση, θέλεις το 0,5% να πάει για τους μισθούς των ιερέων;".

Αυτή ήταν η αναφορά του κ. Στουρνάρα, η οποία διαφέρει παρασάγγας από τις σημερινές απόψεις του κ. Κουράκη», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Σχόλια