Ειδήσεις

Υπόνοιες ότι πίσω από τις φόλες βρίσκεται ο Δήμος Χερσονήσου!

Επιστολή προς τον δήμαρχο Χερσονήσου απέστειλε η πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στην οποία μεταφέρει την αγωνία των δημοτών, η οποία αφορά το φαινόμενο δηλητηρίασης σε δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα του δήμου, το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, λίγο πριν την τουριστική σεζόν.

Πιο αναλυτικά στην επιστολή αναφέρει:

Κύριε δήμαρχε,

Σας στέλνουμε αυτή την επιστολή, μεταφέροντας την αγωνία δημοτών σας, η οποία αφορά το φαινόμενο δηλητηρίασης (φόλα) , σε δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα του Δήμου σας, το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, λίγο πριν την τουριστική σεζόν.

Διάχυτη είναι η αντίληψη και από ορισμένους η σιγουριά, ότι «όπου να ΄ναι, μέσα στο Φλεβάρη θα πέσουν πάλι φόλες».

Δεν σας κρύβουμε επίσης ότι οι δημότες σας είναι πεπεισμένοι ότι τις φόλες τις τοποθετεί ο Δήμος , εννοώντας βεβαίως υπαλλήλους της καθαριότητας και της συγκομιδής απορριμμάτων.

Θεωρούμε ότι αυτή η αντίληψη δεν είναι και τόσο παράλογη καθώς κάθε χρόνο παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο. Πέρσι πάνω από 20 δεσποζόμενα ζώα έχασαν τη ζωή τους, και άγνωστο πόσα αδέσποτα, από το φονικό χέρι κάποιου.

Αντιλαμβάνεστε, πως αυτές οι πράξεις δείχνουν παντελή έλλειψη σεβασμού στην κοινωνία ενώ προσβάλλουν τον πολιτισμό μας και τα ανθρώπινα συναισθήματα. Ειδικά σε έναν τόσο δημοφιλή παγκοσμίως δήμο, δεν αρμόζουν εικόνες ντροπής νεκρών ζώων από φόλα, οι οποίες σίγουρα θα κάνουν το γύρο του κόσμου.

Επισημαίνουμε ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από το Νόμο 4039/2-2-2012 και σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις κ.λ.π.), τιμωρούνται με υψηλές ποινές φυλάκισης και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

 Ζητάμε λοιπόν, κατόπιν έντονης ανησυχίας συνδημοτών σας, να μεριμνήσετε και να εκδώσετε ανακοίνωση αποτροπής τέτοιου εγκλήματος, υπενθυμίζοντας στους δράστες τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις τους , λαμβάνοντας υπόψη πως οι συμπολίτες σας επαγρυπνούν, και θα αναζητήσουν ευθύνες.

Βοηθήστε με πρόληψη του κακού, διαφορετικά η σιωπή σημαίνει συνενοχή σ ένα ήδη προμελετημένο έγκλημα.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε πως ο δήμος Αίγινας, πήρε δραστική θέση, και ενεργοποίησε τους συμπολίτες του ενάντια στην απάνθρωπη δολοφονική ενέργεια της φόλας.

Οι φίλες σκοτώνουν τα ζώα, την ηθική μας, τον πολιτισμό μας, την ίδια τη ζωή και κάθε συναίσθημα πλου την ορίζει Δίπλα από τη φόλα θα παίξουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Κάποια στιγμή το έγκλημα θα πάρει τεράστιες διαστάσεις και απώλειες παράπλευρες και μη.  

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Η πρόεδρος: Μαρίζα Χριστοδούλου. Η αντιπρόεδρος, Μαρία Χουστουλάκη. Η γραμματέας.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων δημιουργήθηκε το 2008 από το φιλοζωικό σύλλογο Χανίων Η Προστασία των Ζώων και έκτοτε δίνει καθημερινούς αγώνες για την αναγνώριση των δικαιωμάτων στη ζωή, την ευζωία και την ελευθερία όλων των ζώων χωρίς εξαίρεση. Στρατηγικός στόχος της είναι να πιέσει την Πολιτεία να πάρει ριζικά και αποτελεσματικά μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, καταθέτοντας πλήρως υλοποιήσιμες και επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις στους αρμόδιους φορείς και τα υπουργεία. Παράλληλα, στοχεύει να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τους πολίτες να αντιμετωπίζουν τα ζώα με τον προσήκοντα σεβασμό και εκτίμηση, όπως αρμόζει σε κάθε νοήμον και συναισθανόμενο ον, μέσα από αντίστοιχες καμπάνιες και εκπαιδευτικό υλικό. Σήμερα απαριθμεί πάνω από 110 νόμιμα σωματεία από όλη την Ελλάδα.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 και είναι η μεγαλύτερη φιλοζωική ομοσπονδία στη χώρα. Σκοπός της είναι η προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων με κάθε νόμιμο και ακτιβίστικο τρόπο. Έχει εκπονήσει μια σειρά επιστημονικών, εμπεριστατωμένων και ρεαλιστικών θέσεων για τα ζητήματα των ζώων και αγωνίζεται καθημερινά και νυχθημερόν για την υλοποίησή τους. Η Ομοσπονδία συνεργάζεται με επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, διανοούμενους, πολιτικούς, που αναγνωρίζουν και σέβονται τη ζωή στο σύνολό της. Επίσης, βρίσκεται σε επικοινωνία και με άλλους φιλοζωικούς φορείς εντός και εκτός Ελλάδας. Βασικός της στόχος είναι η αλλαγή στην αντίληψη, τη νοοτροπία και την κουλτούρα των πολιτών απέναντι στα ζώα, καθώς και του θεσμικού πλαισίου που διέπει την σχέση του ανθρώπου με αυτά. Ελπίζει ότι η χώρα μας, που γέννησε τον πολιτισμό, θα χτίσει σταδιακά μια σύγχρονη, ισότιμη και ηθική σχέση με τα ζώα, τη φύση και το περιβάλλον.

Δέον να θεωρηθεί η αποστολή της παρούσας επιστολής απόλυτα έγκυρη εφόσον υπάγεται στο Ν.2672/98 περί διακίνησης εγγράφων με ηλεκτρονικά μέσα (μεταξύ των οποίων είναι και η τηλεομοιοτυπία).

Τέλος παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε τι ενέργειες προβήκατε ή σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπίσετε τα όσα καταδείχθηκαν στην παρούσα επιστολή μας…

Σχόλια