default-image

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης-εργαζομένων

Ελλάδα
Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης-εργαζομένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, μετά το χαρακτηρισμό της απεργίας ως παράνομης.

Η έρευνα στοχεύει στο να διαπιστωθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης, ενώ έγκειται στην κυβέρνηση αν θα προχωρήσει σε συλλήψεις των απεργών.

Την απεργία τους συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στα τρένα του ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να προσφεύγει σήμερα στη Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ είναι και σήμερα Δευτέρα το λεκανοπέδιο της Αττικής, παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου που έκρινε παράνομες τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων.

Ακινητοποιημένα θα είναι επίσης τα τρένα και ο Προαστικός.

Σε πολύωρη συνεδρίαση που είχαν την Κυριακή οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία αποφασίστηκε να συνεχιστεί η απεργία αλλά και να επισπευστεί η Γενική Συνέλευση του σωματείου, η οποία θα γίνει σήμερα αντί για αύριο Τρίτη που ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Αντίστοιχα αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

Σε αυτό το κλίμα η κυβέρνηση αναμένεται ότι θα σκληρύνει τη στάση της.

Από το υπουργείο Μεταφορών διεμηνύθη χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της».

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει σαφείς εντολές να εφαρμόζεται ο νόμος και η τάξη και όταν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις να εφαρμόζονται κατά γράμμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News