Ειδήσεις

Σταθερή η κατάσταση των τραυματιών από την καταδίωξη

Κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας των δύο νεαρών που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της καταδίωξης τους από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.
Την ίδια ώρα συνεχίζεται και η ΕΔΕ προκειμένου να διερευνηθεί τι συνέβη το μοιραίο βράδυ.


Οι αστυνομικοί πάντως που εμπλέκονται στο επεισόδιο αρνήθηκαν στην απολογία τους στον ανακριτή ότι κλότσησαν το μηχανάκι που καταδίωξαν.


Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και 2.000 ευρώ χρηματική εγγύηση έκαστος.

Πληθαίνουν παράλληλα οι μαρτυρίες των πολιτών απέναντι στην ανακοίνωση της Αστυνομίας ότι η μηχανή δεν έφερε πινακίδες.

Ένας 21χρονος φοιτητής επανέλαβε τα όσα είχε πει και ο 23χρονος πριν από λίγες  μέρες, ότι δηλαδή στο μηχανάκι υπήρχε πινακίδα.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει ανοίξει συζήτηση για τον αν υπήρχε ή όχι πινακίδα στη μοτοσυκλέτα.
Βεβαίως και υπήρχε και δεν την είδα μόνο εγώ, αλλά όσοι ήταν εκεί, περίπου 30 και πλέον άτομα το είδαν ξεκάθαρα. Επίσης, μετά που έφτασαν τα ασθενοφόρα και έτρεξα και εγώ για να δω τι έχει γίνει, άκουσα από πάνω που ήμουν έναν αξιωματικό της Αστυνομίας να λέει σε έναν της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. από κάτω αν το μηχανάκι είχε πινακίδα. Τότε ο αστυνομικός από κάτω όχι μόνο του απάντησε πως είχε πινακίδα, αλλά και φωναχτά είπε τον αριθμό κυκλοφορίας, προφανώς για να εντοπίσουν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη της μηχανής.

Πώς κατέληξε να λένε κάποιοι ότι δεν υπήρχε πινακίδα, αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω».

**Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας Νέα Κρήτη

Σχόλια