Ειδήσεις

"Με τρακτέρ στους δρόμους αν δεν υπάρξουν δεσμεύσεις"

Με τρακτέρ στους δρόμους, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, κατεβαίνουν οι αγρότες όπως αποφάσισαν στη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου στον Πλαταμώνα, Πιερίας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και αγρότες από την Κρήτη και συγκεκριμένα από την ΟΑΣΝΗ και από αύριο πρόεδρός της ο κ.Τζωρτζάκης θα ενημερώσει τις Ομοσπονδίες του νησιού για το θέμα.

Στα Χανιά ήδη ετοιμάζονται κινητοποιήσεις για την Τρίτη 5 Φλεβάρη.

Ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Νομού Ημαθίας Κώστας Λιλιόπουλος είπε πως έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, ενώ θα γίνουν συναντήσεις στα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

"Το αν θα φύγουν τα τρακτέρ από τους δρόμους, θα εξαρτηθεί από τις συναντήσεις που έχουν οριστεί με πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς. Αν δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, κλείνουμε τους δρόμους επ΄ αόριστον", τόνισε. "Θα είμαστε παντού, στις εθνικές οδούς, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στα τελωνεία, στα βόρεια σύνορα. Είναι θέμα της κυβέρνησης κατά πόσο θα ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Εάν οι συναντήσεις αποβούν άκαρπες δε θα περάσει κουνούπι", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιλιόπουλος.

Τα κύρια αιτήματα των αγροτών, που όπως αναφέρει ο κ. Λιλιόπουλος είναι πολύ σοβαρά, αφορούν το πετρέλαιο, το κόστος παραγωγής, το ΦΠΑ και το φορολογικό, «που είναι ίσως και η μεγαλύτερη παγίδα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχόλια