default-image

"Ναυάγησε" ο συνεταιρισμός των γεωτεχνικών

Κρήτη
"Ναυάγησε" ο συνεταιρισμός των γεωτεχνικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τίτλοι τέλους και επισήμως τώρα σε έναν από τους πολλούς οικοδομικούς συνεταιρισμούς της Κρήτης που ξεκίνησαν με πολλά όνειρα, αλλά έχουν μείνει ακόμα στα χαρτιά!

Το όνειρο των γεωτεχνικών να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σε έναν οργανωμένο πολεοδομικά χώρο, όπως είναι ένας οικοδομικός συνεταιρισμός, τελείωσε άδοξα, αφού η διοίκηση του τοπικού ΓΕΩΤΕΕ ανακοίνωσε επισήμως την αναστολή των διαδικασιών και - βεβαίως - την επιστροφή των μερίδων στους δικαιούχους...

Η εξέλιξη προφανώς είναι λυπηρή και σκορπά θλίψη. Όμως, όπως εξήγησε στη «Ν.Κ.» ο πρόεδρος του Παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ Αλέκος Στεφανάκης, επρόκειτο για επιβεβλημένη με βάση τα δεδομένα και την κατάσταση απόφαση. Διότι, μπορεί το εγχείρημα να ξεκίνησε ουσιαστικά πριν μια 10ετία περίπου, όμως το διάστημα αυτό δεν είχε προχωρήσει καθόλου.

Για την ακρίβεια, δεν είχε βρεθεί, σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη, ούτε καν κατάλληλη έκταση για να χωροθετηθεί ο συνεταιρισμός καθώς κάποιες περιπτώσεις εκτάσεων που εξετάστηκαν «ναυάγησαν» λόγω ακαταλληλότητας, πολυπλοκότητας και γραφειοκρατίας. Δεδομένου λοιπόν πως από τη μια τόσα χρόνια ουσιαστικά δεν προχώρησε σχεδόν καθόλου το εγχείρημα και από την άλλη το ότι στο τοπικό παράρτημα του ΓΕΩΤΕΕ δε διαθέτουν την απαιτούμενη οργάνωση, ούτε καν γραμματειακή υποστήριξη, η διοίκηση έκρινε σκόπιμο να τα παρατήσει.

Όπως φαίνεται, καλλιεργούνται φρούδες ελπίδες στους γεωτεχνικούς, ενώ στην ουσία υπάρχει έμπρακτη αδυναμία να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Βεβαίως, όπως αναγνώρισε ο κ. Στεφανάκης, σημαντικό ρόλο στην απόφαση αναστολής έπαιξε και η εικόνα που επικρατεί στους υπόλοιπους οικοδομικούς συνεταιρισμούς του νησιού που έχουν «βαλτώσει» εδώ και χρόνια στα γρανάζια της γραφειοκρατίας... Για να το πούμε δηλαδή πιο απλά: Βλέποντας στο ΓΕΩΤΕΕ τι έχουν τραβήξει τόσα χρόνια τα μέλη άλλων συνεταιρισμών, αποκαρδιώθηκαν τελείως όντας ήδη απογοητευμένοι...

Η επίσημη ανακοίνωση

Η επίσημη, λιτή ανακοίνωση που γνωστοποιεί το οριστικό «ναυάγιο» του οικοδομικού συνεταιρισμού των γεωτεχνικών του νησιού, αναφέρει: «Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ ανακοινώνει ότι, στη συνεδρίασή της την 24η/1/2013 αποφάσισε την αναστολή των διαδικασιών για τη σύσταση του Οικοδομικού Συν/μού που είχε ξεκινήσει σε παρελθόντα χρονικό διάστημα και την άμεση επιστροφή των μερίδων στους δικαιούχους στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στην ΑΤΕ.

Η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 28-1-2013 και είναι ευθύνη της τράπεζας να την ολοκληρώσει σε εύλογο χρονικό διάστημα, λόγω του μεγάλου αριθμού (169) των δικαιούχων. Το ποσό που θα πιστωθεί αντιστοιχεί σε 150 ευρώ για κάθε μερίδα και παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως ενημερωθούν από τους λογαριασμούς τους».

Του Μπάμπη Σαββίδη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News