default-image

"Ανάσα" δύο χρηματοδοτούμενα προγράμματα

Κρήτη
"Ανάσα" δύο χρηματοδοτούμενα προγράμματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Τονωτική ένεση" στον επιχειρηματικό κόσμο, σε νέους επιχειρηματίες αλλά και στη γυναικεία απασχόληση έρχονται να δώσουν δύο χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Πρόκειται για το πρόγραμμα "Ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών", με δυνατότητα χρηματοδότησης από 20.000 έως 30.000 ευρώ. Αφορά υφιστάμενες αλλά και νέες επιχειρήσεις, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα επιλέξιμων δαπανών.

"Διακόσιες επιχειρήσεις από την Κρήτη θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο επίμαχο πρόγραμμα", δήλωσε στο neakriti.gr o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης, ο οποίος επισήμανε ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο Επιμελητήριο από τις 25 Φεβρουαρίου.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πρόγραμμα "Στήριξης της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω της ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας", το οποίο αφορά γυναίκες από 18 έως 64 ετών. Αφορά όσες έχουν απολυθεί την τελευταία τριετία, όσες έχουν κλείσει την ατομική ή προσωπική τους επιχείρηση την τελευταία τριετία, όσες απειλούνται από ανεργία και αυτοαπασχολούμενες σε οικείους ασφαλιστικούς οργανισμούς με εισόδημα χαμηλότερο από το εισοδηματικό όριο φτώχειας.

Στο επίμαχο πρόγραμμα που "ανοίγει" τον ερχόμενο Μάρτιο, η χρηματοδότηση αγγίζει τις 32.000 ευρώ, με τον κ. Αλιφιεράκη να δηλώνει ότι δε θα μπει "πλαφόν" στην τελική επιλογή των αιτήσεων!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News