default-image

Βεστερβέλε: "Δε φέρνουν αποτέλεσμα οι απειλές της Βρετανίας"

Κόσμος
Βεστερβέλε: "Δε φέρνουν αποτέλεσμα οι απειλές της Βρετανίας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι «απειλές» της Βρετανίας για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση δε φέρνουν αποτέλεσμα, προειδοποιεί το Λονδίνο ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa). Παράλληλα τονίζει πως ο ίδιος δε θέλει «μόνο περισσότερη Ευρώπη, αλλά και καλύτερη».

Ωστόσο εμφανίζεται έτοιμος να συζητήσει με τη Βρετανία για αλλαγές στην Ευρώπη, ενώ τονίζει ότι σε μερικά χρόνια - όταν θα υπάρχει σχέδιο ευρωπαϊκού Συντάγματος - θα γίνει δημοψήφισμα και στη Γερμανία.

Αναφερόμενος πάντως στην πρόθεση της βρετανικής κυβέρνησης να θέσει την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. σε δημοψήφισμα το 2017, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών σημειώνει χαρακτηριστικά: «Το γνωρίζει κανείς και από την προσωπική του ζωή. Έπειτα από μια σχέση δεκαετιών, στην κρίση να πεις "ή γίνεται όπως θέλω εγώ ή φεύγω", αυτό δε λειτουργεί».

Επαναλαμβάνει δε ότι η άποψη πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να υποβαθμιστεί σε εσωτερική αγορά ανήκει στον προηγούμενο αιώνα και προειδοποιεί για τον κίνδυνο οι επενδυτές να απομακρυνθούν από τη Βρετανία, καθώς θα αποθαρρυνθούν από το ενδεχόμενο εξόδου.

«Δε θέλω μόνο περισσότερη Ευρώπη, αλλά και καλύτερη Ευρώπη», υπογραμμίζει ακόμη ο κ. Βεστερβέλε στη συνέντευξή του, και ζητά ο διάλογος να διεξαχθεί σε πνεύμα "φιλοευρωπαϊκό". «Μπορεί κανείς να γκρεμίσει γρήγορα το ευρωπαϊκό σπίτι με τη σκαπάνη της κριτικής. Το πιο δύσκολο όμως είναι να το ξαναχτίσει», δηλώνει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News