Ειδήσεις

Ελληνικό πλοίο δέχτηκε πυρά στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου

Όλα τα μέλη του πληρώματος, 38 Έλληνες, και οι 110 επιβάτες του ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίου "Island of Rhodes", είναι ασφαλείς μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, όταν το πλοίο δέχτηκε πυρά από αγνώστους κατά τη διενέργεια τακτικής επιθεώρησης από τον προξενικό λιμενάρχη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Ασφαλής είναι ο λιμενάρχης που διενεργούσε τον έλεγχο. Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, το πλοίο εκτελούσε περιηγητικό πλου στα παράλια της Αιγύπτου και αμέσως μετά το επεισόδιο αναχώρησε από το λιμάνι του Πορτ Σάιντ με προορισμό το λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι σήμερα τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 200 τραυματίστηκαν κατά τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν στην πόλη της Αιγύπτου Πορτ Σάιντ, ύστερα από την καταδίκη σε θάνατο 21 από τους κατηγορούμενους για την ποδοσφαιρική τραγωδία στην πόλη πριν από ένα χρόνο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτο

Για το επεισόδιο ενημερώθηκαν άμεσα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος - ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό - και ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης.

Ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται σε επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η αιγυπτιακή κυβέρνηση για τον εντοπισμό τον υπευθύνων.  

Τέλος, επισημαίνεται ότι με εντολή του υπουργού Εξωτερικών η πρεσβεία της Ελλάδας στην Αίγυπτο βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή σε Έλληνες πολίτες που ενδεχομένως βρίσκονται στην περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

«Ασφαλείς όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα ελληνικού πλοίου που δέχτηκε πυρά στο Πόρτ Σάιντ. Επικοινωνία ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου με ΥΠΕΞ Αιγύπτου

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2013

Επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Πορτ Σάιντ όταν το ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίο "Island of Rhodes" δέχτηκε πυρά από αγνώστους κατά τη διενέργεια τακτικής επιθεώρησης από τον προξενικό λιμενάρχη. Σημειώνεται ότι σήμερα υπάρχει ένταση στο Πορτ Σάιντ μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης για την ποδοσφαιρική τραγωδία που είχε στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 70 άτομα.

Αμέσως μόλις το πλοίο δέχτηκε πυρά, αναχώρησε από το λιμάνι. Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι ασφαλείς, όπως και ο προξενικός λιμενάρχης που διενεργούσε τον έλεγχο.

Για το επεισόδιο ενημερώθηκαν άμεσα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, όπως και ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης.

Ο κ. Αβραμόπουλος επικοινωνεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, ο οποίος βρίσκεται στην Αντίς Αμπέμπα, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η αιγυπτιακή κυβέρνηση για τον εντοπισμό των υπευθύνων.

Τέλος, επισημαίνεται ότι με εντολή του υπουργού Εξωτερικών η πρεσβεία της Ελλάδας στην Αίγυπτο βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή σε Έλληνες πολίτες  που ενδεχομένως βρίσκονται στην περιοχή».

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια