Ειδήσεις

Συγκέντρωση σήμερα - "απόβαση" στην Αθήνα την Πέμπτη

Ξεσηκωμός στην Ιεράπετρα όπου έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 16:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο, ενώ ετοιμάζεται και "απόβαση" στην Αθήνα την  Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα στις ώρα 12 το μεσημέρι.

«Το ύπουλο και καταστροφικό σχέδιο διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας που προωθείται τα τελευταία χρόνια με την κατάργηση ολόκληρων νοσοκομείων εφαρμόζεται πλέον και επίσημα από 1/1/13», υποστηρίζουν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Πιο αναλυτικά σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν:

«Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας καταργείται και κλείνει... Εμείς, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, αγωνιζόμαστε μαζί με την τοπική κοινωνία εδώ και χρόνια με συνεχείς μαζικές κινητοποιήσεις, για να καταφέρουμε να διασφαλίσουμε το αυτονόητο δικαίωμα όλων των συμπολιτών μας σε μια αξιοπρεπή, αποτελεσματική και δωρεάν περίθαλψη. Αυτό το δικαίωμα καταστρατηγείται και παραβιάζεται όλο και περισσότερο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία χιλιάδων ανθρώπων.

Αποφασισμένα ακολουθούν τις διαταγές των "αφεντικών" της εξωτερικής και εσωτερικής τρόικας του μνημονίου, που στόχο έχουν τη διάλυση του ΕΣΥ.

Είναι αδιάφοροι για τους χιλιάδες πολίτες του τέταρτου μεγαλύτερου δήμου της Κρήτης και του μοναδικού νοσοκομείου στα νότια.

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι, και το έχουμε αποδείξει, να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο και με όποιο κόστος το νοσοκομείο μας, την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα σε δημόσια δωρεάν υγεία, των παιδιών και των γονιών μας. Μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα έχουμε τους εργαζόμενους των νοσοκομείων όλης της χώρας και όλο το λαό.

Να σταματήσουν να μας προκαλούν και να παίζουν με τη νοημοσύνη μας. Δε θα τους επιτρέψουμε να προχωρήσουν στο κλείσιμο του νοσοκομείου μας.

Απαιτούμε:

1. Τη διασφάλιση της διοικητικής αυτοτέλειας και των υφιστάμενων οργανικών θέσεων όλων των νοσοκομείων νομού Λασιθίου.

2. Την αύξηση του προϋπολογισμού τους.

3.Την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων όλων των νοσοκομείων του νομού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

4. Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.

Αντιστεκόμαστε! Όχι στο κλείσιμο του νοσοκομείου μας, όλοι στον αγώνα!».

Σχόλια