default-image

Η Ελλάδα διδάσκει λιτότητα

Οικονομία
Η Ελλάδα διδάσκει λιτότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα νέο είδος "τουρίστα" αποκτά η χώρα μας σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel που αναφέρει ότι θα επισκεφτούν την Ελλάδα Βερολινέζοι βουλευτές για να μάθουν από τους Έλληνες... ειδικούς πώς να κάνουν περικοπές.

Όπως αναφέρει το Spiegel η επίσκεψη των 35 Βερολινέζων και άλλων αξιωματούχων που θα τους συνοδεύουν θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο. Ατύπως έχουν "βαφτίσει" το ταξίδι τους "μαθαίνοντας από την Ελλάδα, μαθαίνουμε πώς να πετύχουμε".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γερμανική πρωτεύουσα έχει κάτι κοινό με την Ελλάδα και αυτό είναι πως αντιμετωπίζει κρίση χρέους που δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί.

Από το 1990 και μετά το χρέος της πόλης έχει πενταπλασιαστεί φτάνοντας στα 84 δισεκατομμύρια δολάρια. Τη γερμανική πρωτεύουσα έχουν "διασώσει" γερμανικά κρατίδια με πόρους που έφτασαν τα 4,4 δισ. ευρώ.

Το Spiegel αναφέρει ότι το πρόγραμμα περικοπών στην Ελλάδα έχει αρχίσει να αποδίδει, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους αριθμούς και τα μεγέθη του προϋπολογισμού, καθώς το έλλειμμα έχει περιοριστεί στο 8,2% πέρυσι από 10,9% το 2011. Οι Βερολινέζοι αξιωματούχοι ελπίζουν να μάθουν πώς οι ελληνικές κυβερνήσεις το κατάφεραν.

Την ίδια στιγμή το πρόγραμμα λιτότητας έχει τεράστιο κόστος στην κοινωνία, καθώς έχει εκτοξευτεί ο αριθμός των φτωχών και των ανέργων, οι απεργίες και οι διαδηλώσεις είναι καθημερινό φαινόμενο και οι τουριστικές αφίξεις έχουν σημειώσει μεγάλη πτώση.

Έτσι, ίσως θα είναι καλό η Αθήνα, πέραν του πώς γίνονται οι περικοπές, να διδάξει στο Βερολίνο και πώς... δεν πρέπει να εφαρμόζονται τα μέτρα...

Πηγή: nooz.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News