Ειδήσεις

Μόνο 168 άνεργοι θέλουν να μαζέψουν ελιές

Μόλις 168 άνεργοι είχαν καταγραφεί μέχρι και προχθές στις λίστες του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, για να βρουν δουλειά στη συγκομιδή του ελαιοκάρπου, όπως αναφέρει στη "Ν.Κ." ο πρόεδρος του ΕΚΗ Σωκράτης Βαρδάκης, που τονίζει ότι ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός, σε σχέση με το εκρηκτικό πρόβλημα με τις λίστες των ανέργων και των αναξιοπαθούντων που υπάρχουν στο φορέα!

«Από τους 168 που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα το δικό μας και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου, οι 110 βρήκαν δουλειά από εμάς και οι υπόλοιποι 58 προωθήθηκαν σε δουλειές στο λιομάζωμα από την ΟΑΣΝΗ. Για να είμαι ειλικρινής, εγώ περίμενα ότι θα υπερέβαιναν τους 800.

Όταν στο ΕΚΗ έχουμε 680 οικογένειες που ζητούν τρόφιμα επειδή είναι άπορες, εξυπηρετούμε από αυτές τις 220 και έχουμε μόνο 168 αιτήσεις, τι να πω. Τώρα, μήπως πάνε μόνοι τους και βρίσκουν δουλειά στα χωριά χωρίς να έρχονται σε εμάς; Δεν ξέρω. Εγώ βλέπω όμως παντού ότι απασχολούνται κυρίως αλλοδαποί. Μόνο στο χωριό μου έχει τώρα 20 αλλοδαπούς και δουλεύουνε» λέει ο κ. Βαρδάκης.  

Έγινε η αρχή...

Ο συνδικαλιστής πάντως πιστεύει ότι φέτος έγινε ένα ξεκίνημα. «Χάρη στην πρωτοβουλία που πήρε η εφημερίδα σας να το προβάλει από το καλοκαίρι, πήρε σάρκα και οστά. Και δεν είναι εντελώς αποτυχημένη η έναρξη αυτής της προσπάθειας, διότι αυτά τα 168 άτομα έχουν σίγουρα δουλέψει γύρω στα 1.500 μεροκάματα.

Και μάλιστα, έχει δρομολογηθεί και η λύση για τη μεταφορά τους στα χωριά από τους ίδιους τους αγρότες. Απλώς, εγώ περίμενα πολύ μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, γιατί επιμένω ότι στην ύπαιθρο υπάρχει "φως" για τους ανθρώπους αυτούς και θα πρέπει να το καταλάβουν και οι ίδιοι»...

Του Χριστόφορου Παπαδάκη

Σχόλια