default-image

Μικροί πιανίστες στη Βασιλική

Πολιτισμός
Μικροί πιανίστες στη Βασιλική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έργα μεγάλων κλασικών θα ακουστούν το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στη συναυλία που θα δώσουν για το κοινό της πόλης οι μαθητές της τάξης πιάνου του καθηγητή του Ωδείου Ηρακλείου Χάρη Σαρρή.

Στη συναυλία θα συμμετέχουν δέκα μαθητές όλων των ηλικιών, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν έργα διαφορετικών εποχών, όπως Bach, Chopin, Schumann, Debussy, Rachmaninoff, Kabalensky κ.ά.  Ο Χάρης Σαρρής διδάσκει στο Ωδείο Ηρακλείου από το 1995, Στόχος του καθηγητή είναι να διευρύνει τους μουσικούς ορίζοντες των μαθητών του με τη συμμετοχή τους σε σεμινάρια, συναυλίες και διαγωνισμούς πιάνου, αποκτώντας πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις.

Παράλληλα πολλοί μαθητές του έχουν αποσπάσει πανελλήνιες διακρίσεις. Διοργανώνει επίσης κάθε χρόνο εκπαιδευτικά ταξίδια στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρακολουθώντας συναυλίες διακεκριμένων καλλιτεχνών, όπως των Nikolai Petrov, Evgeny Kissin, Ivo Pogorelich, Maxim Vengerov, Kidon Kremer, Yuri Bashmet κ.ά. Φέτος οι μαθητές του απόλαυσαν τη διεθνούς φήμης πιανίστα Elisso Virsaladze με τη Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, υπό τη διεύθυνση του Ρώσου μαέστρου Yuri Temirkanov.

Από το 2003 μέχρι σήμερα έχουν αποφοιτήσει από την τάξη πιάνου του Χάρη Σαρρή με πτυχίο ή δίπλωμα πιάνου 24 μαθητές του, ενώ για φέτος είναι υποψήφιοι για τίτλο σπουδών 2 μαθητές. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, με ελεύθερη είσοδο για τους δημότες της πόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News