Ειδήσεις

Την άνοιξη ο εμβολιασμός κατά της λύσσας

Να επισπευστούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τον εμβολιασμό των αλεπούδων κατά της λύσσας ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Σε δηλώσεις του ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να "τρέξουν" οι διαδικασίες για τον εμβολιασμό των αλεπούδων κατά της λύσσας με τη ρίψη δολωμάτων από αέρος, κάτι που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να περατωθεί την άνοιξη.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο είδος, στις αλεπούδες δηλαδή, η συχνότητα εμφάνισης της νόσου είναι αυξημένη. Για τις λεπτομέρειες υλοποίησης του προγράμματος για την παρακολούθηση και την καταπολέμηση της λύσσας, συγκλήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του κ. Χαρακόπουλου, ο οποίος τόνισε πως κατόπιν σχετικών ενεργειών η Ε.Ε. ενέκρινε και συγχρηματοδοτεί συγκεκριμένες δράσεις.

«Εξαντλούμε όλες τις υπάρχουσες δυνατότητες και τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να ξεκινήσει έγκαιρα ο εμβολιασμός, ο οποίος αποτελεί τον κύριο κι αποτελεσματικότερο τρόπο πρόληψης και αντιμετώπισης της νόσου. Πρωταρχικός μας στόχος παραμένει η προάσπιση της δημόσιας υγείας», είπε χαρακτηριστικά.

Σχόλια