Ειδήσεις

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο ΤΤ για τα εργασιακά

Οι αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως σχετικά με τις νέες συμβάσεις των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, και οι οποίες έκαναν λόγο ουσιαστικά για ακύρωση της πρόσφατης συμφωνίας κυβέρνησης-εργαζομένων, οδήγησαν τελικά το υπουργείο Οικονομικών και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να αναδιπλωθούν και να αλλάξουν κάπως πλεύση.

Έτσι, σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών το μεσημέρι της Παρασκευής, υπό την παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα, του γενικού γραμματέα Γιώργου Μέργου και της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αποφασίστηκε να επαναδιατυπωθούν τα σημεία στα οποία υπάρχουν διαφορές σε σχέση με ό,τι συμφωνήθηκε το προηγούμενο Σάββατο στη συνάντηση της διοίκησης και των εργαζομένων της τράπεζας, και να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με τους εργαζόμενους, ενώ αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση της νέας διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με τους εκπροσώπους τους προκειμένου να πιστοποιηθεί η συμφωνία.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Παρασκευής η διαδικασία οδηγήθηκε σε εμπλοκή, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων, «η απόφαση της διοίκησης του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) να αποστείλει μονομερώς ατομικές συμβάσεις εργασίας στους εργαζόμενους του ΤΤ αποτελεί ωμή παραβίαση όσων συμφωνήθηκαν το περασμένο Σάββατο μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών, του ΤΧΣ, της διοίκησης του νέου ΤΤ, της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων».

Το πρωί της Παρασκευής, εξάλλου, το NewMoney.gr είχε αποκαλύψει ότι μετά από εντολή της ηγεσίας του ΤΧΣ, κ. Τάκη Θωμόπουλου και Χαράλαμπου Κύρκου, οι εργαζόμενοι παρέλαβαν 6μηνης διάρκειας συμβάσεις εργασίας του νέου ΤΤ, αντί για αορίστου χρόνου που ήταν η αρχική συμφωνία. Μάλιστα μετά την παρέλευση του εξαμήνου όλοι οι υπάλληλοι θα αξιολογούνταν και στη συνέχεια θα προσλαμβανόταν ορισμένος αριθμός εργαζομένων. Οι υπόλοιποι θα απολύονταν. Το ίδιο ισχύει και για τη θυγατρική ΤBank (πρώην Aspisbank).

Ωστόσο μετά την αναδίπλωση του υπουργείου, οι εργαζόμενοι, με νεότερη ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και ότι δε θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας.

Σχόλια