Ειδήσεις

Μείωση κατά 50% στο λαθρεμπόριο καυσίμων

Όλα τα δεδομένα που αφορούν το λαθρεμπόριο στην αγορά των καυσίμων, το οποίο εκτιμάται στα 600 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (συμπεριλαμβανομένου του ΕΦΚ και του ΦΠΑ), καθώς και τρόποι αντιμετώπισης του, παρουσιάστηκαν στην ευρεία σύσκεψη για το λαθρεμπόριο καυσίμων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη και των υφυπουργών Ανάπτυξης Αθ. Σκορδά και Περιβάλλοντος Μάκη Παπαγεργίου.

Όπως επισημάνθηκε, το μεγαλύτερο μέρος της λαθρεμπορίας, σχεδόν το 50%, έχει αντιμετωπιστεί με την εξίσωση του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης. Στη σύσκεψη πάρθηκαν αποφάσεις σχετικές με την επιτάχυνση υλοποίησης των μέτρων και δόθηκαν οι κατάλληλες εντολές, ώστε η επιτάχυνση να γίνει πράξη το αμέσως επόμενο διάστημα.


Σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση του συστήματος εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, το πρόγραμμα προχωρά βάσει χρονοδιαγράμματος, το οποίο προβλέπει την εγκατάσταση του συστήματος στα πρατήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης έως 30 Μαρτίου και σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2014.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών μετά τη σύσκεψη εδώ

Σχόλια