default-image

Μ. Κεφαλογιάννης: "Ο τόπος χρειάζεται συνεννόηση"

Ελλάδα
Μ. Κεφαλογιάννης: "Ο τόπος χρειάζεται συνεννόηση"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, ώστε ο τόπος να προχωρήσει, ζήτησε από τα Χανιά, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη, ο γραμματέας της ΚΕ της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης. «Ο Εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος με την πολιτική του μας αφήνει παρακαταθήκες που κρατούν μέχρι σήμερα. Μια πολιτική κοινωνική, φιλελεύθερη και δημοκρατική», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Και συνέχισε: «Μια πολιτική στον αντίποδα του μαρξισμού, του λενινισμού και της κομμουνιστικής θεωρίας, μια πολιτική μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες. Μια πολιτική που σήμερα μπορεί να εκφραστεί από όλο το δημοκρατικό τόξο, με κυρίαρχη τη φιλελεύθερη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Οι μεγάλοι της Ιστορίας, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, άλλαξαν δομές. Σήμερα έχουμε την ιστορική ευκαιρία να αλλάξουμε όλα αυτά που πληγώνουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση. Πιστεύω ακράδαντα ότι μια Ελλάδα του μέλλοντος θα είναι μια Ελλάδα αντάξια των προσδοκιών του ελληνικού λαού. Μια Ελλάδα όπως τη θεμελίωσε ο μεγάλος Ελευθέριος Βενιζέλος».

Παράλληλα ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στα εργασιακά, αλλά και στη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Το θέμα περικοπής για το 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει τεθεί, και κακώς νομίζω ότι τέθηκε εκτός Ελλάδος μέσα στην κοιλιά του κήτους, το ΔΝΤ, από τον κ. Τσίπρα. Αρκετά έχουν γίνει περικοπές στον ελληνικό λαό. Το σύνθημα και το μήνυμα είναι η ανάπτυξη κι όχι άλλες περικοπές. Σ' αυτό πρέπει να συγκεντρωθούμε και εκεί να στηρίξουμε τις προσπάθειες. Κι εκεί πρέπει να συγκεντρωθούμε και περιμένουμε να συνεννοηθούμε με όλες τις δυνάμεις του τόπου και βεβαίως με την αξιωματική αντιπολίτευση».

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε την ανάγκη της σύνεσης, λέγοντας πως «είναι μια ώρα που χρειάζεται σύνεση και συναίνεση. Κι αυτό πρέπει να είναι από όλους. Υπάρχουν ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων και συνδικαλιστών, κυρίως στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς, που θέλουν να κρατήσουν κάποια κεκτημένα, κάποια από αυτά εκτός λογικής και εποχής. Χρειάζεται διάλογος και συνεργασία, αλλά αυτό που γινόταν στο παρελθόν, όπου κάποιοι είχαν όλα τα προνόμια και κάποιοι άλλοι, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, έπρεπε να δουλεύουν σκληρά και να μην απολαμβάνουν αυτά που χρειάζεται η μέση ελληνική οικογένεια, τελείωσαν. Αυτά είναι του περασμένου αιώνα. Έχουμε αλλάξει εποχή, έχουμε αλλάξει αιώνα. Θα συζητούμε όλα τα προβλήματα, αποφάσεις θα παίρνονται και θα εκτελούνται».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News