default-image

Ταχύτερη απονομή συντάξεων από την κυβέρνηση

Οικονομία
Ταχύτερη απονομή συντάξεων από την κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των μεγάλων καθυστερήσεων στην απονομή συντάξεων προσπαθεί η κυβέρνηση, μέσω του νομοσχεδίου "Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του υπουργείου Οικονομικών", το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας πρόκειται να θέσει σε δημόσια διαβούλευση την προσεχή Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα προβλέπει ότι ο δημόσιος υπάλληλος που θα βγαίνει στη σύνταξη θα λαμβάνει κάθε μήνα το 50% του βασικού μισθού και των επιδομάτων του έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να πάρει την πλήρη σύνταξή επιπλέον των ποσών που δικαιούνται από την ημέρα συνταξιοδότησης.

Ενδεικτικό είναι ότι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ο χρόνος αναμονής ξεπερνά τους 9 μήνες για τους υπαλλήλους του Δημοσίου. Στο ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπονται επίσης διατάξεις για τις αδρανείς καταθέσεις σύμφωνα με τις οποίες θα περιέρχονται στο ελληνικό Δημόσιο μετά την πάροδο 20ετίας.

Για το σχέδιο νόμου ο κ. Σταικούρας ενημέρωσε τον Φίλιππο Σαχινίδη, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και τους Νίκο Τσούκαλη και Δημήτρη Χατζησωκράτη, εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News