Ειδήσεις

Μια σπηλιά για σπίτι

Κοντά στην πόλη San Jose de Piedras στο Μεξικό, περίπου 80 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Τέξας, ένας αγρότης με τη γυναίκα του έχουν επιλέξει για σπίτι τους μια σπηλιά.

Εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια ο Μπενίτο Χερνάντεζ με τη σύζυγό του ζουν μέσα στο κοίλωμα ενός τεράστιου βράχου ύψους 40 μέτρων.

Όπως όλοι σχεδόν οι κάτοικοι της περιοχής ασχολούνται με την καλλιέργεια της Candelilla, ενός φυτού σαν τη δική μας μαστίχα.

Ο 55χρονος σήμερα Χερνάντεζ από τα 8 του χρόνια συνέλεγε το φυτό για να ζήσει και είχε "βάλει στο μάτι" αυτό το βράχο. Μετά από προσπάθειες 20 χρόνων, όταν πλέον κατάφερε να νομιμοποιήσει τη γη του, αποφάσισε να κάνει σπίτι του το βράχο, ο οποίος βρίσκεται σε ιδανική θέση δίπλα σε μια πηγή φρέσκου νερού.  

Με τούβλα, ξύλα και τσιμέντο κατάφερε να τον διαμορφώσει και να κάνει τη σπηλιά κατοικήσιμη, ασφαλή σαν κατοικία και ζεστή.

Παρά τις δυσκολίες η οικογένεια δηλώνει ευτυχισμένη και θυμάται ότι εκεί μεγάλωσε και τα 7 παιδιά της, από τα οποία έξι έχουν ήδη παντρευτεί και τους έχουν χαρίσει εγγόνια.  

Σχόλια