default-image

Προσυνεδριακά και εκλογές στη "Δημιουργία Ξανά"

Κρήτη
Προσυνεδριακά και εκλογές στη "Δημιουργία Ξανά"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (Ε.Β.Ε.Χ.) στις 5μ.μ. έλαβε χώρα η προσυνεδριακή εκδήλωση-συζήτηση μελών και φίλων της Δημιουργίας Ξανά (ΔΗΞΑ) Χανίων και Ρεθύμνου. Παρευρέθησαν το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της "δημιουργίας ξανά" Ιωάννης Σιάτρας και το μέλος της Εθνικής Επιτροπής της "δημιουργία ξανά" Γιώργος Δεληκούρας που ήρθαν στα Χανιά και παρουσίασαν αλλά και συζήτησαν μαζί μας την πορεία προς το συνέδριο.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Το ανοικτό έκτακτο συνέδριο της "δημιουργίας ξανά" έχει οριστεί για τις 8-10 Μαρτίου 2013 με στόχο την εκλογή νέων οργάνων, και την επικαιροποίηση των  πολιτικών θέσεων του κόμματος. Προσδοκούμε να είναι το σημαντικότερο πολιτικό βήμα για την δυναμική επαναφορά της δημιουργίας ξανά στις πολιτικές εξελίξεις. Η "δημιουργία ξανά" πρέπει να ανανεωθεί με νέους και δυναμικούς ανθρώπους με βάθος πολιτικής σκέψης, γνώσεις, ήθος και τόλμη  για να αγωνισθούν για τις μεγάλες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα  οδηγήσουν την χώρα σε μια πορεία  ανάπτυξης κι ευημερίας. Επιπροσθέτως, σε αυτό το πλαίσιο της ανασυγκρότησης της ΔΗΞΑ, δημιουργούνται  περιφερειακές οργανώσεις ανά την Ελλάδα. Σήμερα έχουν ήδη ιδρυθεί οι περιφερειακές οργανώσεις Δωδεκανήσου, Θεσσαλίας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και άλλες.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ενημερωθήκαμε σχετικά με την πρόοδο των προσυνεδριακών εκδηλώσεων και  δράσεων. Ο κος Δεληκούρας μας μετέφερε τα ελπιδοφόρα μηνύματα του  Προέδρου, της γραμματέως της Εθνικής Επιτροπής, του Πολιτικού Συμβουλίου  και της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου. Οι θεματικές ημερίδες σημείωσαν επιτυχία γιατί αύξησαν την απήχησή της ΔΗΞΑ στην περιφέρεια. Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες συνεχίζουν να επιθυμούν την δημιουργία ενός νέου κόμματος με νέα, άφθαρτα πρόσωπα.

Ακολούθως συζητήθηκε το καταστατικό και οι πιθανές αλλαγές που θα οδηγήσουν σε μια καλύτερη λειτουργία του κόμματος. Ένα σημαντικό ζήτημα που τέθηκε είναι η αντιπροσωπευτικότητα στα όργανα από την περιφέρεια η οποία έδειξε ότι και δυναμική έχει και αξιόλογα στελέχη να επιδείξει.

Στην κατακλείδα της εκδήλωσης, τα παρευρισκόμενα μέλη προχώρησαν στην ίδρυση Περιφερειακής Οργάνωσης της Δημιουργίας Ξανά Δυτικής Κρήτης και προκηρύσσουν εκλογές ανάδειξης συμβουλίου το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013". Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν ως μέλη έως και την στιγμή της ψηφοφορίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News