default-image

Άφησαν στο σκοτάδι οικογένεια με βρέφος

Κρήτη
Άφησαν στο σκοτάδι οικογένεια με βρέφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκοψαν το ρεύμα από οικογένεια με βρέφος 3 μηνών στη Ν. Αλικαρνασσό για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς, που προσπαθούσε από πέρυσι μάταια να ξεπληρώσει, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης, της ανεργίας της γυναίκας και της προβληματικής δουλειάς του άνδρα, που δουλεύει αλλά πληρώνεται από τον εργοδότη του με έναντι, λόγω της κρίσης στην αγορά!

Ο Σταύρος Μυλωνάς μπορεί να είχε καταφέρει να πληρώσει έναντι στη ΔΕΗ κοντά στις γιορτές αν δεν πέθαινε ο αδελφός της γυναίκας του, με αποτέλεσμα τα χρήματα που είχε μαζέψει να διατεθούν για τις ανάγκες της κηδείας. Έτσι, σήμερα μένει χωρίς ρεύμα με ένα μωρό μόλις 3 μηνών. «Δε με νοιάζει για μένα και τη γυναίκα μου. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει στο σπίτι κι ένα βρέφος που έχει ανάγκη από ζεστό γάλα, μπάνιο, φροντίδα, θέρμανση. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τίποτα από όλα αυτά και το παιδί μας κινδυνεύει. Γι' αυτό απευθύνθηκα σε σας. Ζητάω από τον κόσμο βοήθεια προκειμένου να πληρώσω στη ΔΕΗ κάποια χρήματα και να μας ξανασυνδέσει το ρεύμα», λέει χαρακτηριστικά στην «ΚΡΗΤΗ ΤV».

«Η δουλειά μου είναι διανομέας σε βιοτεχνία. Αλλά δουλειά δεν υπάρχει και πληρώνομαι με λίγα χρήματα, έναντι κάθε μήνα. Δεν μπορώ να καλύψω όμως ούτε τις βασικές μου υποχρεώσεις», λέει ο κ. Μυλωνάς, που δεν περίμενε ότι θα έφτανε η ΔΕΗ στο σημείο να του κόψει το ρεύμα. Ο ίδιος λέει επίσης ότι σε επικοινωνία του με την Αρχιεπισκοπή Κρήτης έχει πάρει διαβεβαιώσεις για βοήθεια με ποσά της τάξεως των 200 και των 300 ευρώ, αλλά τέτοια βοήθεια δεν του έχει δοθεί μέχρι σήμερα!

Η απόφασή του να προσφύγει στο κανάλι για να ζητήσει δημόσια βοήθεια είναι το αποτέλεσμα της απόγνωση του ίδιου και της άνεργης γυναίκας του. Θεωρούν εξάλλου κατεπείγουσα την περίπτωση, αφού χωρίς θέρμανση το μωρό τους κινδυνεύει. Κάτι που οι ιθύνοντες της ΔΕΗ... δεν έλαβαν υπ' όψιν παρά τις... "κοινωνικές ευαισθησίες" που επικαλούνται κάθε φορά σε κάθε... ανάλογη περίπτωση.

Χριστόφορος Παπαδάκης - Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News