default-image

Δύο αναβολές στην υπόθεση της εγκύου του Βενιζελείου

Κρήτη
Δύο αναβολές στην υπόθεση της εγκύου του Βενιζελείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο αναβολές μέσα σε δύο ημέρες για την ίδια υπόθεση: Την υπόθεση της 33χρονης εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη-Θεοδοσάκη, που πέθανε μαζί με το αγέννητο παιδί της στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου στις 28 Απριλίου του 2009.

Σήμερα επρόκειτο να εκδικαστεί το ποινικό μέρος της υπόθεσης με συνολικά εννέα άτομα (επτά γιατροί και δύο μαίες) να κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράβαση καθήκοντος. Η δίκη, ωστόσο, δε θα γίνει, κατόπιν αιτήματος αναβολής που κατατέθηκε από δικηγόρο υπεράσπισης κατηγορουμένου. Το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου έχει ήδη δόσει την 4η αναβολή στην υπόθεση για τις 23 Μαΐου.

Ταυτόχρονα, αναβολή δόθηκε χθες και για την αγωγή αποζημίωσης κατά του Βενιζέλειου νοσοκομείου, η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί ενώπιον του Β' Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου. Ωστόσο, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει η οικογένεια της άτυχης εγκύου, το νοσοκομείο δεν έχει προλάβει να καταθέσει ένα φάκελο στο δικαστήριο...

Ο χαμός της 33χρονης εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη-Θεοδοσάκη είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη της Κρήτης τον Απρίλιο του 2009. Η άτυχη γυναίκα είχε καταλήξει μαζί με το αγέννητο παιδί της δέκα ώρες μετά την εισαγωγή της στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Αντιμετώπιζε δύσπνοια και αφόρητους πόνους στην κοιλιά, ενώ βρισκόταν στον 8ο μήνα κύησης.

Σύμφωνα με τους συγγενείς της, μια σειρά καθυστερήσεων, πράξεων και παραλείψεων είχε ως αποτέλεσμα το χαμό της Μαρίας και του αγέννητου παιδιού της 10 ώρες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Τραγική ειρωνεία: Νοσηλεύτρια καθώς ήταν, η άτυχη γυναίκα λέγεται πως είχε διαγνώσει τη σοβαρότητα της κατάστασής της. Ζητούσε από την αδερφή της να τους πει να της κάνουν τραχειοτομία ή να τη διασωληνώσουν και να τη βάλουν στην Εντατική.  

Οι συγγενείς της αδικοχαμένης συζύγου και μητέρας υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, πως έχει αποδειχτεί ότι ειδικευμένος γυναικολόγος κατά τη διάρκεια ενεργού εφημερίας δε βρισκόταν στη θέση του και προσπαθούσε από το σπίτι του να δώσει οδηγίες στους ειδικευόμενους που έκαναν βάρδια στο νοσοκομείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News