default-image

Μαθαίνουν να γράφουν όπως οι αρχαίοι

Ηράκλειο
Μαθαίνουν να γράφουν όπως οι αρχαίοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ερχόμενη Τετάρτη ξεκινούν τα πρώτα σεμινάρια εκμάθησης της Γραμμικής Β από τον δρ. Μηνά Τσικριτσή Ερευνητή Αιγαιακών Γραφών στα γραφεία της ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου.

Μέσα από ένα πρωτότυπο λογισμικό επιχειρείται να βγει στο προσκήνιο ένας ακόμη ανεκμετάλλευτος θησαυρός, αυτός της πρώτης ελληνικής γραφής και μέσω αυτού αυτομάτως γίνεται η "μετάφραση".

Εμπνευστής του λογισμικού είναι ο πρόεδρος Ξενοδόχων του Ηρακλείου με σκοπό για παράδειγμα να μπορεί να χρησιμοποιείται στις ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και ευρύτερα στον χώρο του τουρισμού.

Από το να γραφτεί δηλαδή το όνομα ενός ξένου επισκέπτη στην αρχαία αυτή γραφή μέχρι να αποτυπωθεί σε σουβενίρ ή και κοσμήματα.

Ο κ. Τσικριτζής που είναι ένας εκ των δυο δημιουργών του λογισμικού μιλώντας στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "KΡΗΤΗ TV" τόνισε πως η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη, οι κενές θέσεις που έχουν απομείνει λιγοστές και όποιοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την γραμματεία της ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου.

Και τατουάζ… σε Γραμμική Β

Πάντως, ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους που έχουν δηλώσει συμμετοχή στα σεμινάρια είναι και μία νεαρή γυναίκα, δημιουργός τατουάζ στο Ηράκλειο που φαίνεται πως εμπνεύστηκε από την "επιχείρηση" αυτή διάδοσης της Γραμμικής Β και επιθυμεί να την μεταφέρει και στην τέχνη του δέρματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News