default-image

Ινδία: Μοίρασαν μαχαίρια στις γυναίκες για αυτοπροστασία

Κόσμος
Ινδία: Μοίρασαν μαχαίρια στις γυναίκες για αυτοπροστασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ινδικό ακροδεξιό κόμμα Σιβ Σένα μοίρασε την Τετάρτη το βράδυ χιλιάδες μαχαίρια, με λάμες μήκους 7 εκατοστών, σε γυναίκες που ζουν σε κρατίδιο της δυτικής Ινδίας, για να μπορούν να αμυνθούν σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση.

«Με τον ίδιο τρόπο που κόβετε λαχανικά, κόψτε και το χέρι αυτού που σας αγγίζει», τόνιζαν οι οπαδοί του κόμματος που μοίραζαν τα μαχαίρια, προσθέτοντας πως οι γυναίκες πρέπει να τα έχουν πάντα στις τσάντες τους. Το Σιβ Σένα σκοπεύει να μοιράσει 21.000 μαχαίρια στο κρατίδιο Μαχαράστρα με πρωτεύουσα το Μουμπάι (Βομβάη).

Η πρωτοβουλία αυτή του ακροδεξιού κόμματος έρχεται μετά τον ομαδικό βιασμό 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί στις 16 Δεκεμβρίου. Η κοπέλα πέθανε 13 ημέρες αργότερα εξαιτίας πολλαπλής οργανικής ανεπάρκειας.

Στο δικαστήριο ταχείας εκδίκασης που δικάζονται οι πέντε από τους έξι δράστες του ομαδικού βιασμού της 23χρονης (ο έκτος είναι ανήλικος και θα δικαστεί από άλλο δικαστήριο) θα παρουσιαστεί η επιχειρηματολογία της εισαγγελίας.

Οι δημόσιοι κατήγοροι θα παρουσιάσουν, κεκλεισμένων των θυρών, τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, του βιασμού, της απαγωγής, της καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων και άλλων, εναντίον των πέντε κατηγορούμενων.

«Μετά την διαδικασία αυτή οι δύο πλευρές θα αναφερθούν στις κατηγορίες που στοιχειοθέτησε η αστυνομία, αν αυτές είναι σωστές και αν οι κατηγορούμενοι μπορούν να δικαστούν», δήλωσε συνήγορος των κατηγορούμενων χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι συνήγοροι των πέντε υποστηρίζουν πως δεν τους δόθηκαν αντίγραφα της νεκροψίας και σκοπεύουν να αμφισβητήσουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ισχυριζόμενοι πως τα αίτια θανάτου της 23χρονης παραμένουν άγνωστα.

Οι κατηγορούμενοι, αν κριθούν ένοχοι, είναι πιθανόν να καταδικαστούν σε θάνατο. Οι συνήγοροί τους έχουν τονίσει πως θα δηλώσουν αθώοι.

Το έγκλημα αυτό αναστάτωσε την χώρα και προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την ασφάλεια των γυναικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News