Ειδήσεις

Ζήτησε την πληρωμή δεδουλευμένων στους αρχαιολόγους

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης τονίζει το θέμα της καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων των αρχαιολόγων και εργατοτεχνιτών, που απασχολούνταν στις ανασκαφές του αρχαίου Θεάτρου Γόρτυνας.

H ανασκαφή του «Μεγάλου Θεάτρου Γόρτυνας» που διεξήχθη από την 7η Αυγούστου 2012 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2012, είχε λάβει χρηματοδότηση 400.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης.

Όπως αναφέρει στην παρέμβασή του ο Λευτέρης Αυγενάκης: «Το εν λόγω προσωπικό προσλήφθηκε με νόμιμη διαδικασία έπειτα από προκήρυξη που εκδόθηκε από την ΚΓ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η οποία δημοσιεύτηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», όπως και οι πίνακες κατάταξης των υποψηφίων και οι πράξεις πρόσληψης και τονίζει: «οι εργαζόμενοι έχουν υπογράψει σύμβαση ορισμένου χρόνου ιδιωτικού δικαίου για το διάστημα 7/8/2012 έως 31/12/2012, κατά το οποίο και παρείχαν τις υπηρεσίες τους».

Ο Μεσσαρίτης Βουλευτής επισημαίνει στο έγγραφό που κατέθεσε προς τον Υπουργό ότι: «στις εν λόγω ανασκαφές, εργάσθηκαν τρεις αρχαιολόγοι και εννέα εργατοτεχνίτες ανασκαφών οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες, χωρίς να τους έχει καταβληθεί κανένας μισθός από την ημερομηνία πρόσληψής τους».

Τέλος ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ζητά από το Υπουργείο να προβεί στην άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των αρχαιολόγων και εργατοτεχνιτών που εργάσθηκαν στο αρχαίο θέατρο Γόρτυνας.

Σχόλια