Ειδήσεις

Απάντηση με αιχμές του δήμου Χανίων στον Κ.Βιρβιδάκη

Σε απάντηση της σημερινής δήλωσης του βουλευτή Χανίων και πρώην Δημάρχου Χανίων, κ. Κ. Βιρβιδάκη, σχετικά με τις εντάξεις έργων της Παλιάς Πόλης στο ΕΣΠΑ,  επισημαίνονται τα εξής από δήμο Χανίων:

"Ο κ. Βιρβιδάκης για μία ακόμη φορά φαίνεται να «αγνοεί» το ότι από τη «σύλληψη» της ιδέας ενός έργου έως την ένταξη αυτού στο ΕΣΠΑ και την υλοποίηση του, υπάρχει τεράστια απόσταση…. Κανείς δεν αμφισβητεί το ότι η έγκριση του Σχεδίου Αστικών Αναπλάσεων (ΟΣΑΑ) της Π. Πόλης των Χανίων έγινε επί θητείας κ. Βιρβιδάκη.

Αυτό ωστόσο το οποίο αποκρύπτει ο κ. Βιρβιδάκης είναι το ότι το εν λόγω Σχέδιο περιλάμβανε προτάσεις έργων - θεωρητικού χαρακτήρα - αφού για κανένα προτεινόμενο έργο - πλην αυτό της ΔΕΔΙΣΑ (πόρτα - πόρτα) - δεν υπήρχαν ολοκληρωμένες μελέτες (αρχιτεκτονικές, στατικές περιβαλλοντικές, ηλεκτρομηχανολογικές, κ.α.), εγκρίσεις ή αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες αρχές ούτως ώστε τα έργα αυτά να μπορούν να χαρακτηριστούν ως ώριμα για υποβολή και ένταξη στο ΕΣΠΑ. Οι μελέτες των έργων, οι εγκρίσεις και οι αδειοδοτήσεις που απαιτούνταν έγιναν από την παρούσα Δημοτική Αρχή ώστε να μπορέσουν τα έργα τα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ (Π.Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013) και να χρηματοδοτηθούν μέσω αυτού.

Αυτό αποδεικνύεται και από τις ημερομηνίες ένταξης των έργων που αφορούν την Παλιά Πόλη στο ΕΣΠΑ και οι οποίες είναι - για όλα τα έργα πλην αυτό της ΔΕΔΙΣΑ - τα έτη 2011 και 2012.

 Αυτό δε μπορεί να το επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε πολίτης ανατρέχοντας στις αποφάσεις ένταξης των εν λόγω έργων στην ιστοσελίδα της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης (http://www.pepkritis.gr)"

Σχόλια