Ειδήσεις

Δυσαρέσκεια από την Task Force για το φορολογικό

Ο νέος φορολογικός νόμος «δεν υπηρετεί τους στόχους της απλοποίησης και της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας του φορολογικού συστήματος», σύμφωνα με την Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα (Τask Force), η οποία εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την ψήφισή του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή", ανώτατο στέλεχος της Ομάδας Δράσης εξέφρασε την απορία του για τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου τονίζοντας πως δεν ήταν προς την κατεύθυνση που επιθυμούσε η Ε.Ε.

«Δεν ξέρω γιατί έφεραν αυτό το φορολογικό. Εμείς τους είχαμε δώσει λεπτομερείς συμβουλές για όλα, και για τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, και μάλιστα συμβουλές από τους καλύτερους ειδικούς του κόσμου», είπε στην "Καθημερινή" υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Task Force, εκφράζοντας την προσδοκία για αποφασιστικότερες παρεμβάσεις το Μάιο.

Εντωμεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας όρισε χθες τα μέλη της επιτροπής για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος συγκροτείται άμεσα επιτροπή υπό την προεδρία του υφυπουργού Οικονομικών Γεώργιου Μαυραγάνη. Η επιτροπή θα διαβουλευτεί με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς με στόχο τη μεταρρύθμιση του φορολογικού μας συστήματος, ώστε να επιτευχθεί η απλοποίηση, ο εκσυγχρονισμός και η αποτελεσματικότητά του προς όφελος των φορολογουμένων. Τα θέματα τα οποία θα μελετήσει η επιτροπή, σε συνεργασία και με την τεχνική βοήθεια που προσφέρεται στη χώρα, είναι:

1) Απλοποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος

2) Σύνταξη Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών

3) Θέσπιση πρόσθετων μέτρων κατά της φοροδιαφυγής

Τα μέλη της Επιτροπής θα είναι:

1.      Γεώργιος Μαυραγάνης

2.      Χάρης Θεοχάρης

3.      Νίκος Καραβίτης

4.      Απόστολος Ρεφένες

5.      Γιώργος Κριτσέλης

6.      Χάρης Κυριαζής

7.      Θεόδωρος Βάρδας

8.      Γρηγόρης Ταπεινός

9.      Γιάννης Φασούλας

10.      Γιάννης Σταυρόπουλος

11.      Στυλιανός Πέτσας

12.      Σοφία Ρίτσου

13.      Γεωργία Μπέη

14.      Στυλιανός Κουτνατζής

Η παρουσίαση των προτάσεων της επιτροπής θα γίνει τον Απρίλιο του 2013».

Σχόλια