default-image

Ξανά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Ελλάδα
Ξανά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρώτος στις προτιμήσεις των πολιτών με 21,5% έρχεται ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας "Το Ποντίκι" που δημοσιεύεται σήμερα Πέμπτη, ενώ ελαφρώς βελτιωμένα ποσοστά παρουσιάζουν οι κυβερνητικοί εταίροι. Δεύτερη στις προτιμήσεις είναι η Ν.Δ. με 20%, ενώ σταθερά στην τρίτη θέση είναι η Χρυσή Αυγή με 12%.

Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 21,5%

Ν.Δ. 20%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 12%

ΠΑΣΟΚ 6,5%

ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ 5%

ΚΚΕ 5%

ΔΗΜΑΡ 4%

Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. εμφανίζεται ενισχυμένη κατά μία μονάδα (από 19% στη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας το Νοέμβριο), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει δύο μονάδες (στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Pulse είχε 23,5%).

Απόλυτη σταθερότητα στα ποσοστά τους παρουσιάζουν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αυξάνουν τις δυνάμεις τους κατά 0,5%, ενώ πτώση κατά 1,5% σημειώνεται για τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Την τέταρτη θέση στη δημοσκόπηση κατέχουν οι αναποφάσιστοι με 9%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με επτά μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα, αλλά ο "Κανένας" είναι αυτός που παίρνει σαφώς τα πρωτεία στις προτιμήσεις του κοινού, με 46%.

Δημοφιλέστερος πολιτικός είναι ο Φώτης Κουβέλης με 43% θετικές γνώμες, και ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 37% και ο Αλέξης Τσίπρας με 34%. Ο Πάνος Καμμένος λαμβάνει 26%, η Αλέκα Παπαρήγα 24%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 22%, ενώ τελευταίος είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News