Ειδήσεις

Βρέθηκε το χρηματοκιβώτιο της ΑΤΕ Ανωγείων

 Στοιχεία που σφίγγουν τον κλοιό της αστυνομίας γύρω από τον ορεινό Μυλοπόταμο φέρνει στο προσκήνιο ο εντοπισμός του χρηματοκιβωτίου της ΑΤΕ Ανωγείων το οποίο βρέθηκε, στην περιοχή του Αγίου Υακίνθου, δίπλα σε ένα από τα κλεμμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι ληστές.

Και αυτό γιατί οι δράστες, άριστοι γνώστες της περιοχής, κράτησαν για μέρες κρυμμένο το χρηματοκιβώτιο σε άλλο σημείο. Αφού το άνοιξαν με τροχό, το μετέφεραν στον Άγιο Υάκινθο όπου το έκαψαν και το κάλυψαν με βλάστηση.

Κινήσεις που όπως φαίνεται έγιναν πριν από λίγες ημέρες, ενισχύοντας την πεποίθηση της αστυνομίας πως στους δράστες συμπεριλαμβάνονται πρόσωπα που εξακολουθούν να κινούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Ο εντοπισμός των νέων ευρημάτων έγινε εδώ και αρκετές ημέρες με την αστυνομία ωστόσο να φρουρεί για αρκετά 24ωρα τη δύσβατη και ουσιαστικά απρόσιτη περιοχή, πριν δοθεί το πράσινο φως σε κλιμάκια της Σήμανσης, που σάρωσαν την περιοχή με κάθε προσοχή.

Αν και η ΕΛΑΣ κρατά κλειστά τα χαρτιά της για το αποτέλεσμα της έρευνας, γεγονός είναι πως δείγματα που συγκεντρώθηκαν βρίσκονται ήδη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Η αστυνομία εκτιμά πως την ώρα της ληστείας χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα, ενώ ήδη αξιολογείται ένας τεράστιος όγκος δεδομένων τα οποία έχουν προκύψει από τα στοιχεία που ζητήθηκαν από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Ισοπέδωσαν την τράπεζα με .. μπουλντόζα

Η κινηματογραφική ληστεία με τη χρήση μπουλντόζας εκτυλίχθηκε στις 3 Δεκεμβρίου με στόχο το βαρυφορτωμένο χρηματοκιβώτιο της τράπεζας καθώς συνταξιούχοι και δικαιούχοι επιδοτήσεων περίμεναν να πληρωθούν.

Ωστόσο ο μποναμάς πέρασε στα χέρια των ληστών που αποκόμισαν ούτε λίγο - ούτε πολύ, 480 χιλιάδες ευρώ.

Με ιμάντες και συρματόσχοινο ξερίζωσαν κυριολεκτικά το χρηματοκιβώτιο από τη θέση του και το φόρτωσαν σε άλλο όχημα με το οποίο διέφυγαν, χωρίς κανείς από τους γείτονες που ζουν σε απόσταση αναπνοής από την τράπεζα να αντιληφθεί το παραμικρό, παρά το γεγονός πως οι δράστες γκρέμισαν τη μισή τράπεζα για να φτάσουν στο στόχο τους.

Την ίδια στιγμή δυνάμεις των ΤΑΕ που έσπευδαν στην περιοχή, ανέκοπταν την προσπάθεια τους για καταδίωξη των δραστών καθώς το δρόμο στο ύψος της γέφυρας του Φονιά είχαν κλείσει οι κουκουλοφόροι με ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο.

.

Σχόλια