default-image

Ξεκίνησε η προανακριτική

Ελλάδα
Ξεκίνησε η προανακριτική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την εκλογή προεδρείου άνοιξε η αυλαία της προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινική εμπλοκή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ. Τα 7 από τα 13 μέλη της επιτροπής ψήφισαν υπέρ της εκλογής του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος τελικά εξελέγη πρόεδρος, ενώ 6 ψήφισαν λευκό. Αντιπρόεδρος της επιτροπής εξελέγη ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ γραμματέας ο Αντρέας Κουτσούμπας.

Πάντως η ένταση στην επιτροπή ξεκίνησε με το «καλημέρα», καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωσταντοπούλου έθεσε θέμα μη αμεροληψίας του προέδρου της επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη για το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ συνεντεύξεων και δηλώσεων αναφορικά με το έργο της προανακριτικής.

Η επιτροπή έχει λάβει προθεσμία από τη Βουλή να ολοκληρώσει το έργο της έως τις 25 Φεβρουαρίου, ωστόσο ο πρόεδρός της πλέον, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, φέρεται να είναι αποφασισμένος να μην εκδώσει πόρισμα μέχρις ότου να ολοκληρώσει το έργο του το ΣΔΟΕ αναφορικά με τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων σε όσους περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα, όπως είπε ο ίδιος νωρίτερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται τα μέλη της επιτροπής να συζητήσουν θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα και ενδεχομένως να καταρτίσει έναν πρώτο κατάλογο μαρτύρων.

Νωρίτερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι ο ίδιος θα διευθύνει τη διαδικασία και θα εκτελεί τις αποφάσεις της Επιτροπής, και εάν στην πορεία των εργασιών της προκύψει οτιδήποτε θα εξετάζεται. Πρακτικά δε θα εκδίδονται, καθώς η προδικασία είναι μυστική και εφαρμόζεται ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. 

Υπενθυμίζεται οτι μέλη της επιτροπής είναι:

?      από τη ΝΔ οι βουλευτές Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανδρέας Κουτσούμπας,

?      από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Σταύρος Κοντονής και ο Θεόδωρος Δρίτσας,

?      από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας,

?      από τη ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονόμου,

?      από τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Καπερνάρος

?      από την Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης

?      από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News